LinoDarda1Dobar običaj škola u Slavoniji i Baranji da medvjedića Lina dočekaju sa stotinama crteža, ogromnim crveno-bijelim srcima, maštovitim dječjim kreacijama navijačkih maski, rekvizita i transparenata nastavljen je i u OŠ Darda.

 

LinoDarda6Predvorje škole učenici su pretvorili u razigrani Linograd kojim je satima odjekivala himna Lino višebojca čije riječi je naučilo svih 550 učenika. No, u Dardi je dječje veselje obuhvatilo i osoblje škole, nastavnice su na sebe stavile Podravkine pregače, kuhače su im postale dirigentske palice kojima su poticale glasno navijanje, profesori su kuhali fiš za sve zaposlenike i goste, a kuharice su ispekle najveću Lino tortu u Baranji. Dugo su je pažljivo ukrašavale, dodajući Linovom liku i datum održavanja višebojca.

LinoDarda2– Htjeli smo pokazati da naše malo mjesto zaslužuje biti domaćin ovog iznimnog projekta. Trudili smo se svi zajedno kako bi se predstavili u što boljem svjetlu i ponosan sam i na djecu i na sve zaposlenike škole i na roditelje, jer smo barem prema dobivenim ocjenama – desetkama sa zvjezdicama – uspjeli u tome – istaknuo je ravnatelj škole Janoš Boni.

LinoDarda3Atmosfera je oduševila i sportske goste – Snježanu Petiku, ponajbolju hrvatsku rukometašicu svih vremena, koja je zbog svoje bogate sportske karijere i uspješnog rada s mladim generacijama rukometašica Podravka Vegete omiljena u Dardi, legendu osječkog nogometa Ivu Smoju i Bornu Barišića sve popularnijeg mladog nogometaša NK Osijek.

LinoDarda4

Snježana, Ivo i Borna i sami su postali djeca u igri s osnovcima, radujući se svakom košu, golu ili pobjedi u utrci svojih pulena. S velikim osmjesima na licu čestitali su svojim izazivačima iz publike Manueli Kiš i Ivanu Petroviću, pohvalili pobjednike Valentinu Kećkeš i Marka Rajkovića te Podravkinim proizvodima nagradili Doriana Višnjića (najljepši dječji svijet), Enu Tisai (najbolje oslikano lice), prvi razred pretvoren u Vegeta kuhare ( najbolja skupna maska), učenike 7b (najbolji navijači), osmi B (najbolji transparent) te malog Josipa Banića koji je obučen u malog Linu cijelo vrijeme trčkarao za velikim bratom.

LinoDarda5