RovisceLino1Gromoglasno navijanje s tribina koje je ujedinilo gotovo 700 učenika OŠ Rovišće pristiglih autobusima iz 26 naselja i pet područnih odjela (Kraljevac, Zrinski Topolovac, Predavac, Prgomelje i Podgorci) pružilo je sjajni okvir za 202. Lino višebojac. Glasnu podršku imali su školski zbor, male ritmičarke, Gabrijela Špeh, koja je u svom literarnom radu poželjela svijet pun ljubavi i osmijeha, te šahisti Pavo Šimić i Mihael Kolar kojima je zbog kao najboljim mladim šahistima u zemlji pripala čast otvaranja Lino višebojca u njihovoj školi.

RovisceLino2A tek višebojci! Za njih se pljeskalo, vriskalo, lupalo kantama, mahalo transparentima i balonima iz petnih žila. Sve to ponijelo je i sportske goste rukometašicu Podravka Vegete i reprezentativku Andreu Čović i bivšeg nogometnog reprezentativca Jerku Leku koji su u susretu sa svojim izazivačima iz publike Patrisiom Gegić i Lukom Tomićem napravili pravi show, da bi zatim s višebojcima trčali, skakali, vukli uže.

RovisceLino3Prednjačila je Andrea, stalno ponavljajući da je jedva dočekala da konačno gostuje u Lino višebojcu, pa je uz njezinu podršku ekipa šestih i sedmih razreda marljivo skupljala bodove. Na kraju je rezultat glasio 6:2 za Andreu i Jerko je kavalirski priznao poraz. Sa smiješkom je prihvatio mogućnost predaje pobjedničkog pehara članici Andreine ekipe Pauli Rodić, dok je razigrana rukometašica na postolju zagrlila Krešimira Prskala koji je osvojio čak 160 bodova.

RovisceLino4I dok su pobjednici pod kišom konfeta čvrsto stiskali svoje Lino medvjediće, dvoranom je odzvanjalo hoćemo još… Zbog odlične organizacije i visokih ocjena, mogući je ponovni susret u Rovišću. Andrea i Jerko obećali su da će opet doći.

RovisceLino6

RovisceLino7

RovisceLino5