Anita Gaće na Lino višebojcu u Donjem MiholjcuJoš nikada u sedmogodišnjoj povijesti Lino višebojca dvoje učenika nije došlo u jednom natjecanju do pobjede sa 170 bodova. To je uspjelo Ani Mačković učenici osmog razreda i Marku Jagarincu iz petog razreda OŠ „August Harambašić“ Donji Miholjac.

 

Ana je uspješna tenisačica, Marko igra nogomet u lokalnom klubu,a za Lino višebojac još su se dodatno pripremali, njihova ekipa pobijedila je u svim grupnim igrama i donjomiholjački dvojac zasjeo je na top poziciju svih Lino višebojaca.

-Već sada se počinjemo pripremati za finale, želimo opravdati naslov favorita i dostojno predstavljati školu rekli su nakon uručenja pehara Marko i Ana čvrsto stežući u rukama i plišane Lino medvjediće kojima su se jako razveselili.

Uz rekordnu pobjedu Lino višebojac u Donjem Miholjcu, inače 160. po redu, obilježio je i ogled časne Nikoline i nogometne legende Roberta Špehara. Cijela dvorana podigla se na noge, dio djece u nevjerici je gledao časnu kako prilazi nogometnoj lopti,a kada je postigla pogodak iz publike su se prolomili vrisak i pljesak. Uz gromko skandiranje časna je postigla još jedan pogodak, da bi zatim obranila dva Robertova udarca. Doduše negdašnji prvi strijelac hrvatske i belgijske prve lige morao je pucati s centra igrališta, ali  to ne umanjuje zasluge časne Nikoline koja zbog svoje vedrine i spremnosti da s djecom dijeli radost uživanja u sportu zaslužuje veliku pohvalu.

Priznanje treba odati i vrhunskim sportašima Davidu Šainu, veslaču okićenom olimpijskim srebrom i svjetskim zlatom i rukometašici RK Podravka Vegeta Aniti Gaće koja je s hrvatskom reprezentacijom sudjelovala na OI u Londonu. Oni su spremno preskočili svoje treninge i ostale obveze kako bi se družili s osnovcima u Donjem Miholjcu i s njima podijelili svoja iskustva. Najprije su u sklopu predstavljanja zdravih školskih jelovnika učenicima objasnili koliko je za zdrav razvoj bitno doručkovati, jesti puno voća i povrća i slušati savjete nutricionista,a zatim im kroz Lino višebojac pokazali koliko sport može biti zabavan i koristan.

David je pomagao u košarkaškim natjecanjima pa je tu dočekao i svoju izazivačicu iz publike malenu Evu Premec iz četvrtog razreda kojoj je od treme toliko drhtala ruka da nije mogla pogoditi obruč. No teren je napustila s velikim osmijehom, jer upoznala je vrhunskog sportaša i od Lina dobila Podravkin poklon. Borna Strunje iz petog razreda, koji obožava Lackovića bio je nešto s(p)retniji, pobijedio je u rukometnim penalima Anitu i „zaradio“ sliku u Sportskim novostima. Mjesto u pobjedničkoj rubrici pripada i Sari Skok Brkić koja bi svijet posložila po dječjoj mjeri, navijačkoj skupini iz 1 b razreda koja se pretvorila u male Podravkine kuhare, te Lei Mandić koja se toliko uspješno preobrazila u pijetla da joj je pripala nagradu za najmasku.

{vsig}vijesti/2013-02/lino-miholjac{/vsig}