Ekipa i vodstvo 1 8 2016Jedan od najlošijih scenarija – rekao je nakon današnjeg izvlačenja parova trećeg kruga kvalifikacija za ligu EHF kupa trener Podravke Vegete Goran Mrđen. Podravka Vegeta izvukla je Bietigheim, nakon pet kola vodeću njemačku ekipu. Prva utakmica igra se 12/13. studenoga u Koprivnici, uzvrat 19/20. listopada u Njemačkoj.

– Nije da sad plašim, ali to je realnost. Igraju slično kao Metzingen, kojeg smo upoznali na ljetnim turnirima. U igri puno mijenjaju igračice i imaju veliku trku. Kad bismo ih sveli na igru šest na šest imali bi izgleda – kaže Goran Mrđen.

U NJEMAČKOJ LIGI JOŠ NISU IZGUBILE NI BOD

Bietigheim je nakon pet kola vodeći u njemačkoj ligi s 10 bodova bez izgubljene utakmice. Iza njega su Metzingen također s 10 bodova, sudionik Lige prvakinja Thüringer (8), Göppingen (6), sudionik Lige prvakinja Leipzig (6) itd.

– Priželjikvao sam Byasen, Nantes, Oldenburg, ne i ekipu koja u njemačkom prvenstvu postiže rekorde i pobjeđuje 49:13 – veli Mrđen.

IMA RUKOMETNE ZVIJEZDE, ALI MI SMO VEĆI KLUB

U brojnom sastavu Njemica ima 11 strankinja (proračun im je četiri puta veći od Podravkina), među kojima su četiri Nizozemke, tri Dankinje, dvije Brazilke, jedna Norvežanka jedna Azerbajđanka. No, najveća opasnost je od njemačkih reprezentativki:

– Za njih igraju Susan Müller i Nina Müller (prijašnje prezime Vörtz). U igračkim zvijezdama su u prednosti, ali Podravka je veći klub – kaže Mrđen.

Bietigheim nema velikogeuropskog iskustva kao klub, igračice su druga priča. Prvi puta u Europi nastupio je ove sezone. U 1. kvalifikacijskoj rundi pobijedio je sprski Naisu iz Niša 37:19 i 34:15, a u drugoj rumunjsku Coronu Baršov 37:24 i 23:19. U Njemačkoj utakmice igra u obližnjem mjestu Ludwigsburg nedaleko Stuttgarta u MHP Areni Ludwigsburg.

SVI PAROVI 3. KRUGA KVALIFIKACIJA ZA ULAZAK U LIGU EHF KUPA

Ankara Yenimahalle BSK – TuS Metzingen

Hypo Niederösterreich – Kuban

Handball Club Lada – Viborg HK

SERCODAK Dalfsen – Nantes Loire Atlantique HB

TTH Holstebro – VfL Oldenburg

IUVENTA Michalovce – Alba Fehérvár KC

Randers HK – MKS Selgros Lublin

Indeco Conversano – NFH – Nykøbing Falster Håndboldklub

H.C. Dunarea Braila – Byasen Trondheim

HC Podravka Vegeta – SG BBM Bietigheim

ÉRD HC – Dunaujvaros Kezilabda Akademia DKKA

Super Amara Bera Bera – Brest Bretagne HandballBietigheim