Maja Šon prije prvog treninga // Foto Ivo Čičin-MašanskerKrim Mercator, njegov direktor Goran Duić i trener Tone Tiselj pomogli su Podravki Vegeti u nevolji koja ju je pogodila zbog ozljede Sanje Damnjanović: do 31. svibnja na posudbi u Koprivnici je lijeva vanjska igračica, reprezentativka Slovenije, Maja Šon.

Ova Slovenka rođena je u Puli 23. veljače 1988. godine, visoka je 182 centimetra i odlikuje se agresivnošću u obrani, a u napadu se ne libi pucati.

U Europi je, redom, nastupala u EHF kupu i u Ligi prvakinja za Celje Celjske Mesnine 2005/06. U ljubljanskoj Olimpiji u Chalenge kupu u sezoni 2008/09. dala je 18 golova, a u sezoni 2009/10. u istom klubu u EHF kupu 21 gol

Olimpija Ljubljana, 18 golova. Za ljubljansku Olimpiju nastupala je u Ligi prvakinja 2009/10. i u EHF kupu 2010/11. U Krim Mercatoru je od sezone 2010/2012. i nastupala je u Ligi prvakinja, kao i u sezoni 2011/2012. kada je dala 2 gola.

Dogovor o transferu trajao je od završetka utakmice u nedjelju u Ljubljani, na putu do Koprivnice, a do utorka su potpisani svi ugovori, obavljena registracija i prijava s potrebnom dokumentacijom kod EHF-a. Hoće li zaigrati već u subotu u utakmici s Vaci NKSE zavisi još od dijela administrativnih poslova. U klubu se nadaju da će moći zaigrati.

Maja Šon - službeno slikanje // Foto Ivo Čičin-MašanskerOsim zahvale Krim Mercatoru, treba reći da su stručni stožer, stručna komisija i rukovodstvo kluba hitro reagirali, jer je sve obavljeno u roku od praktički jednoga dana. Jasno, presudna je bila privola Maje Šon da dođe u Podravku Vegetu. No, ovaj potez pokazao je i ozbiljnost i sposobnost kluba, jer tako su povećani izledi da se sezona uspješno privede kraju. Ne treba zaboraviti da će za koji dan u dresu biti i Anita Gaće, da će se oporaviti Sanja Damnjanović, a i Miranda Tatari nakon 10 dana u Daruvarskim Toplicama počet će s trčanjem.

Istodobno, nitko ne očekuje da se dolaskom Maje Šon napravi čudo, ali će dvoboji s Vácom biti izvjesniji s iskusnom igračicom.

Maja Šon stigla je na trening u utorak poslije podne. Nosit će dres broj 7, a o svojem dolasku u Koprivnicu rekla je:

– Ja sam vesela što sam se pridružila takvoj ekipi, takvom klubu kao što je Podravka. Meni je velika čast da me klub pozvao i ja sam to s veseljem prihvatila. Naravno, sve se dogodilo vrlo brzo. Nisam ni ja, a ni nitko nije pripremljen na takve stvari, ali što je, tu je. Sportaši se trebaju pripremiti na takve promjene. Nadam se da ću pokazati ono što se od mene očekuje, pomoći koliko mogu. Trudit ću se svaki dan da što više pomognem. Osjećam se dobro, ali imam malo tremu, prvi puta mi je to vani, izvan Slovenije, ali tu je super i ovo što vidim uvjerava me da će sve biti OK.

Među novim suigračicama // Foto Ivo Čičin-Mašansker– Hrabra odluka o promjeni načina života u roku nekoliko sati?

– Da, ali to je za mene bila velika ponuda, časti vrijedna i mislim, ne mislim, nego sam uvjerena, da se takve ponude ne odbijaju. I tako: ja sam tu, vesela i ponosna.

Nakon slikanja na Podravkinu i web stranicu EHF-a Maja Šon priključila se ekipi koja je gledala snimku idućeg suparnika. Vác je na vratima.