Podravka 2 Lino i Podravka U17 su pod vodstvom trenera Pranjića, ovog vikenda odigrale su svoje utakmice u 2. HRL Sjever i 1.HRL U17. Trener nije mogao računati na Niku Galinec i Janu Miklić zbog prehlade.

U subotu je odigrana utakmica trećeg kola 2. HRL Sjever protiv Garešnice na domaćem terenu. Naše mlade rukometašice pobijedile su rezultatom 40:31. Najefikasnije u našim redovima bile su Ana Javorić sa 7, Tara Đelekovčan sa 6 te Gabriela Domović, Tena Jurlina i Katja Gregurić sa 4 pogotka. Na vratima se istaknula Antea Marijanović koja je samo u drugom poluvremenu skupila 8 obrana, od toga dva sedmerca. Iduće kolo na redu je ovoga vikenda kada naša ekipa gostuje u Đurđevcu.

Vidjeli smo dva različita poluvremena. Prvo poluvrijeme je obilježilo dosta nesporazuma u sredini naše obrane dok smo u napadu imali problema s realizacijom. U drugom poluvremenu poboljšali smo se u oba pravca. U obrani smo bili agresivniji i pokretljiviji i samim tim lakše smo rješavali protivničke napade dok se realizacija u napadu poboljšala te je prednost rasla iz minute u minute. Na kraju smo došli do uvjerljive pobjede iako rezultat na poluvremenu nije ukazivao na to. Zadovoljan sam reakcijom cura nakon dogovora u poluvremenu te boljem izdanju u drugom dijelu utakmice. Čestitam im na nova dva boda – rekao je trener Pranjić.

Podravka 2 Lino – Garešnica 40:31 (19:18)

Igrale su:
Horvat (6), Marijanović (6+2); Jakupanec 1, Domović 4, Horvat ml. 1, Cvelber 3, Stručić 2, Zvonar 1, Jurlina 4, Javorić 7(2), Hajdinjak 2, Rumek 2, Đelekovčan 6, Adžaga 2, Ferčec 1, Gregurić 4. Trener: Antonio Pranjić

U nedjelju su, u Virovitici, naše rukometašice Podravke U17 odigrale utakmicu prvog kola 1. HRL U17. U gostima protiv 1234 Virovitice naša ekipa prikazala je bolju igru te je na kraju uvjerljivo pobijedila rezultatom 26:16. Najefikasnije u našim redovima bile su Tara Đelekovčan, Iva Stručić i Magdalena Rumek koje su postignule svaka po 4 pogotka. Na vratima se istaknula Lucija Horvat koja je skupila 11 obrana u prvom poluvremenu. Najkorisnijom igračicom u našim redovima proglašena je kapetanica ekipe Tara Đelekovčan.

Vrijedi još spomenuti potez utakmice kada je Magdalena Rumek u stilu Messija od gola do gola izbacila cijelu protivničku obranu i postigla pogodak. Cijela tribina nagradila ju je zasluženim aplauzom.

Od samog početka utakmice naša ekipa kontrolirala je susret. Bilo je lijepih proigravanja na pivota te odličnih reakcija u obrani. Ono u čemu smo trebali biti bolji je sigurno realizacija u napadu. Zadovoljan sam kako smo rješavali protivničku 5:1 obranu. Lijep početak natjecanja u novoj sezoni. Čestitam curama na zasluženoj pobjedi. Nastavljamo dalje raditi na treninzima na našem razvoju, ispravljati pogreške i napredak će biti vidljiv svakim danom- rekao je trener Pranjić.

Podravka – 1234 Virovitica 26:16 (15:10)

Igrale su: Horvat (11), Marijanović (3); Milivojević 2, Domović 2, Horvat ml. 1, Cvelber 4, Stručić 4, Zvonar 1, Jurlina 1, Javorić 2, Rumek 4(1), Đelekovčan 4, Napan, Liščak, Lengelić, Gregurić 1. Trener: Antonio Pranjić