Jadranske-igre-donacijaRukometašice Rukometnog kluba Podravka uključene su ovog mjeseca u više marketinških aktivnosti. Nakon renesansnog festivala sudjeluju i u Tjednu kretanja, a u Đurđevcu u utorak 25. rujna, mlađe rukometašice na Sajmu mogućnosti u Koprivnici. Od ovotjednih aktivnosti izdvajamo i nastup na 1. sajmu županija na Zagrebačkom velesajmu, koji se inače održava od 19. do 23. rujna.

Cilj takvih izložbi je da se na jednom mjestu prikaže gospodarska i kulturno-turistička ponuda svih hrvatskih krajeva.

Kako su ove godine održane Olimpijske igre predviđeno je da se na otvorenju u srijedu 19. rujna predstave sportaši i sportašice iz svake županije. Sportašice će tom prigodom biti odjevene u tradicijsku nošnju kraja iz kojeg dolaze, a sportaši će nositi županijske zastave. Koprivničko-križevačku županiju predstavljat će višestruki olimpijac Branko Zorko, te u ime šest ovogodišnjih koprivničkih olimpijki, kapetanica rukometne reprezentacije i Podravke Vegete Miranda Tatari. U međuvremenu primili smo amatersku snimku Mirande u narodnoj nošnji.

Arhiva // Rukometašice na Renesansnom festivalu

A Miranda je imala zadatke i početkom mjeseca na međunarodnom finalu Jadranskih igara, što je održano u Biogradu na moru, kada je predala Podravkinu donaciju SOS dječjem selu.

Miranda na Velesajmu // amaterska snimkaPodravka je svoju humanu stranu još jednom pokazala omogućivši djeci SOS Dječjeg sela Lekenik sudjelovanje na Lino Jadranskim igrama. Na međunarodnom finalu, Podravka – generalni pokrovitelj Jadranskih igara – donirala je ček SOS Dječjem selu Hrvatska u iznosu od 35 tisuća kuna, pridonijevši i na taj način ovom bogatom ljetnom zabavnom spektaklu.

RUKOMETAŠICE U SUBOTU NA ZRINSKOM TRGU U KOPRIVNICI

Sportski klubovi, koje sponzorira Podravka, uključeni su u aktivnosti Tjedna kretanja. U akciji Kretanje i zdravlje, što se u subotu 22. rujna održava na Zrinskom trgu uKoprivnici od 9,30 do 12 sati, sudjeluju rukometašice Podravke Vegete, hrvači Hrvačkog kluba Podravka i tenisači i tenisačice Teniskog kluba Koprivnica.

Od 9,30 do 10 sati sve sportašice i sportaši pomoći će ui posluživanju Podravkinog doručka i doručkovati s građanima. Prikaz sportova uz aktivno uključivanje građana bit će od 10 do 12 sati.

Rukometašice će pokazati vođenje i dodavanje lopti i zajedno s građanima natjecati se u štafeti između čunjeva.

Hrvači će pokazati zagrijavanje, tjelovježbe o zahvate, a djeca će moći koristiti strunjaču za lagane vježbe, poput koluta naprije i natrag, stoja na rukama i slično. Tenisači će postaviti tenisku mrežu i prikazati igru, zatim igrati tenisk s građanima , a pojavit će se i Podravkin medvjedić Lino s velikim teniskim reketom.