Gosti i pobjednici // Foto PR PodravkeOsnovna škola prof. Blaža Mađera iz Novigrada Podravskog, koju pohađa 210 učenika, bila je posljednji ovogodišnji domaćin Lino višebojca. Iako među najmanjim školama uključenima u ovaj zajednički projekt Podravke, Sportskih novosti i HT, priredila je veliko događanje, koje će po svojoj organizaciji, atmosferi i sportskim rezultatima biti dugo pamćeno.

Marta i najmlađi // Foto PR PodravkeUz učenike i nastavnike, koji su se danima pripremali za Lino višebojac i izradili stotine šarenih crteža, transparenata, maski te bučno navijali, za to su nedvojbeno zaslužni i sportski gosti. Golmanica RK Podravka Vegeta i državne reprezentacije Marta Žderić,  svjetska juniorska prvakinja u samostrelu pield i treća juniorka Europe u gađanju zračnim pištoljem Valentina Pereglin, hrvač Podravke i član hrvatske reprezentacije Ivan Lončarić i igrač Slaven Belupa i mladi reprezentativac Dario Čanađija, s puno veselja družili su se s učenicima i kao istinski uzori pokazali mladima kako se treba boriti za svoju ekipu, fair natjecati i sportski podnijeti poraz.

U žaru igre // Foto PR PodravkeMarta Žderić tako je u izvođenju rukometnih penala izgubila od učenice šestog razreda Karle Slamić i s velikim osmjehom na licu čestitala djevojčici na spretnosti. Usto osvojila je važne bodove u štafeti za ekipu petih i osmih razreda koju su svi zajedno dočekali uzdignutih ruku.

Treniranje snage // Foto PR PodravkeNa kraju je čestitala pobjednici Lino višebojca. To je Ivana Kirilenko iz šestog razreda koja je u pripetavanju pobijedila dvije godine stariju Leonardu Šenvald, inače mladu rukometašicu RK Podravka Vegeta. Obje djevojčice završile su natjecanje sa 150 bodova i za dodatno nadmetanje izabrale su rukomet. Uz bučnu podršku s tribina u prvoj seriji svaka je zabila po tri penala, da bi u četvrtom pokušaju Leonarda promašila gol i tako omogućila preciznijoj Ivani da uz učenika šestog razreda Roberta Ćorića, koji je osvojio 140 bodova, stane na pobjedničko postolje.

– Ponovno sam uživala na Lino višebojcu, ovakvo druženje s djecom opušta i puni baterije. Imam veliku želju da Lino dođe u moju osnovnu školu u Pločama i da ja tamo idem s njim – rekla je Marta Žderić.

PR Podravke