Miranda Tatari na proglašenju najuspješnijih koprivničkih sportašaKapetanica Podravke Vegete Miranda Tatari ovih dana je dvostruko nagrađena, proglašena je najboljom sportašicom Grada Koprivnice i Koprivničko-križevačke županije.

S Podravkom Vegetom osvojila je u prošloj godini hrvatsko prvenstvo i kup, drugo mjesto u Regionalnoj ligi rukometašica te je u skupini Lige prvakinja izborila treće mjesto u konkurenciji s Györom, Krim Mercatorom i U-Jolidon Clujom.

Bio je to povod za kratak razgovor s ovom odličnom srednjom vanjskom igračicom koja je ujedno i kapetanica ženske rukometne reprezentacije Hrvatske, s kojom je na kvalifikacijskom turniru u Guadalajari ostvarila plasman na Olimpijske igre u Londonu gdje se naša ekipa stigla do četvrtfinala.

Miranda s priznanjem za najbolju gradsku sportašicu– Priznanja mi puno znače, makar me cure zezaju „ajde, ti si navikla, stalno šećeš po nagrade, ili za klub ili pojedinačno“. Moram priznati da mi u ovim trenucima, kad sam ozlijeđena i kad se trebam vratiti, to predstavlja jedan dodatni motiv. Do sad nisam nikad bila nagrađena dvostruko, i na razini grada i na razini županije, počašćena sam, i drago mi je. Sretna sam!

Prošla godina bila je vrlo uspješna?

– Je, ali ja sam tip koji se ne zadovoljava postignutim, nego težim još višim, većim ciljevima. Nadam se da će 2013. godina biti još uspješnija.

Miranda Tatari prošle godine postala je prva Koprivničanka na Olimpijskim igrama. To će joj najviše ostati u sjećanju.

Rukometašice Podravke Vegete, najbolja ekipa županije, sa županom Darkom Korenom na svečanom proglašenju najboljih u hotelu Podravina– Ako gledamo samo reprezentaciju, onda je to apsolutno Olimpijada. Mislim da se ništa drugo ne treba ni spominjati, Olimpijske igre zasjenile su sve ostalo. Ostvarila sam san svakog sportaša, i nadam se da neću na tome stati, mogla bih još jednom to doživjeti. No, daleko je Rio.

A što ćete pamtiti na klupskom planu?

– Prošle godine smo stvarno jako dobro igrale. U Ligi prvakinja imale smo odličan početak, sve je mirisalo na drugi krug, ali su nas onda nažalost snašli pehovi i nesreće. No, izborile smo ostanak u Europi nakon nekoliko sezona bez prolaska dalje i mislim da je to bio velik uspjeh. Naravno, govorim o 2012. godini, kad smo ostvarile pravo nastupa u Kupu kupova.

Što donosi budućnost?

– Trenutno je to pitanje na koje još ne mogu odgovoriti – rekla je Miranda Tatari.