Nakon jučer odigranih završnih utakmica na PH za djevojčice godišta 2012/13, naša ekipa je, nakon izgubljene finalne utakmice protiv ekipe Sesveta, osvojila odlično drugo mjesto, a naše su se djevojčice kao viceprvakinje države okitile srebrnim medaljama.

Nakon šest vrlo sigurnih pobjeda i svega jednog poraza drugo mjesto je osvojeno više nego zasluženo. Bio je to prvi izlazak ovih djevojčica na „veliku“ scenu, a one su kako kroz ligaško natjecanje tako i sada na završnom dijelu Prvenstva Hrvatske potvrdile da se radi o vrlo nadarenoj generaciji, koje će uz daljnji rad pokazati svoj potencijal.

Nakon četiri pobjede u grupi  u četvrtfinalu je pobijeđena ekipa Virovitice ,što je djevojčicama osiguralo plasman među prve 4 ekipe, a odredilo da će Dugopolje biti njihov protivnik u polufinalu.

Podravka vs Sinj, Završnica 1. HRL U11 2024, dvorana Žatika, Poreč, Hrvatska, 29.05.2024, Mandatory Credit ©Nebojša Tejić/ kolektiff

I tu smo utakmicu odličnom igrom, pogotovo u obrani, dobili s rezultatom 12:6 te u finalu dočekali drugog finalistu, ekipu iz Sesveta. Već pomalo umorne, ali vjerojatno i iz silne želje da se napravi i taj posljednji korak možda nismo pružili svoj maksimum, ali svojim djevojčicama nemam niti riječi zamjerke. Dapače, na sve njih sam izuzetno ponosna jer su svojom igrom i ponašanjem na terenu i van njega dostojno prezentirale svoj klub i grad Koprivnicu – rekla je ponosna trenerica Đurđica Zečević.

Uz pehar i medalje za osvojeno drugo mjesto djevojčicama su pripala i dva pojedinačna priznanja koje svojim glasom dodjeljuju svi treneri: Iva Kljaić proglašena je najboljom igračicom prvenstva, a Tara Maksimović najboljim kružnim napadačem.

Uz čestitke njima, zahvala ide i svim ostalim igračicama u ekipi na dobroj igri i postignutom rezultatu. Zahvalu na nesebičnoj pomoći i podršci upućujem i mojoj kolegici trenerici Mariji Mišković, svim našim navijačima u dvorani i na društvenim mrežama kao i vodstvu našeg kluba koji nam je osigurao odlične uvjete za ovo prvenstvo. Na kraju hvala i našem vozaču g.Švaci na ugodnoj i sigurnoj vožnji – rekla je Zečević.

Medal ceremony, Završnica 1. HRL U11 2024, dvorana Žatika, Poreč, Hrvatska, 31.05.2024, Mandatory Credit ©Nebojša Tejić/ kolektiff

Sada igračicama, nakon još nekoliko treninga, slijedi zasluženi odmor, a ponovno okupljanje planirano je za početak kolovoza. Želim svima njima uspješan završetak školske godine i ugodne praznike sa željom da u istom broju krenemo u novu sezonu – zaključila je trenerica Zečević.

Rezultati :

GRUPA:

Podravka-Novska 16:9

Podravka -Osijek

Podravka-Rudar 14:7

Podravka-Sinj 15:10

ČETVRTFINALE:

Podravka – 1234 Virovitica  13:10

POLUFINALE

Podravka-Dugopolje 12:6

FINALE

Podravka -Sesvete 9:15

Izvještaj pripremila: Đurđica Zečević