Podravka 3TRENERI SURADNICI // Piše Filip Turk

U četvrtom krugu 1. HMKRL (2002. godište i mlađe) rukometašice Podravke 1 gostovale su u Osijeku (drugi puta u dva tjedna) gdje smo s dvije pobjede nastavili pobjednički niz od sedam utakmica i učvrstili položaj na čelu ljestvice Regije sjever. Pobijedili smo domaćine Osijek rezultatom 23:16 (13:5) i Đakovo 23:18 (12:13).

PODRAVKA 1 – OSIJEK 23:16 (13:5)

U prvoj utakmici pobijedili smo lakše od očekivanog domaću ekipu Osijeka. Odlično smo krenuli u utakmicu i poveli s velikih 8:0 i praktički riješili pitanje pobjednika u prvih 10 minuta. Prikazana igra u uvodnom dijelu utakmice trebala bi nam biti primjer na koji način trebamo pristupiti svakoj utakmici bez obzira na protivnika, pa se nadam da će mojim igračicama pripomoći na podizanju samopouzdanja.

ĐAKOVO – PODRAVKA 1 18:23 (13:12)

U drugoj utakmici malo drugačija priča. Opasnija ekipa Đakova uspješno je koristila opuštanje naših igračica, nedovoljno agresivnu i statičnu obranu te nam zadala velike probleme u prvom poluvremenu. Međutim, u drugom poluvremenu pokazali smo se u sasvim drugačijem svijetlu i uspjeli utakmicu preokrenuti u svoju korist. U obrani smo bili agresivni, radili mnogo prekida, djevojke su pomagale jedna drugoj kako smo i dogovorili te primili samo pet pogodaka. Sretni i zadovoljni donijeli smo kući četiri boda s teškog gostovanja.

Za RK Podravku 1 nastupile su i golove (iz obje utakmice) postigle: Lončarić, Nemec, Jurić; Firšt 7, Perika 1, Zagrajski 5, Vuljak 2, Vrabelj 2, Sermek, Domijan 6, Kusak 16, Pavić 4, Strahija 1, Paleka 1, Košuta 1, Jurenec. TRENER: Filip Turk.

 

Ml kadetkinje IZVAN KONKURENCIJE PODRAVKA 2 // Pobjeda i poraz mlađih kadetkinja

TRENERI SURADNICI // Piše Đurđica Zečević

U 4. krugu 1. HMKRL sjever (mlađe kadetkinje) u kojoj Podravka 2 nastupa izvan konkurencije postignuti su ovi rezultati: Podravka 2 – Đakovo 19:24 (7:8) i Osijek – Podravka 2 25:28 (10:13). Dvije utakmice u Slavoniji dobro su nam došle kao taktička priprema za nadolazeći krug naše lige, kada su nam protivnici Koka i Zrinski (11. prosinca nedjelja, gimnazijska sportska dvorana u Koprivnici).

U utakmici sa Đakovom nismo imali puno šansi za neki bolji rezultat, jer su protivnice bile fizički i igrački zrelija ekipa. Prvo poluvrijeme i dobar dio drugoga još nekako, ali pred kraj utakmice previše naših pogrešaka iskusnija ekipa znala je kazniti. Uvidjevši da nemamo previše izgleda, omogućila sam sudjelovanje u igri svim igračicama u cilju skupljanja igračkog iskustva.

Protiv Osijeka ”namirisale” smo pobjedu, pa je utakmicu, uz minimalne izmjene, odigrala uglavnom prva postava. U toj utakmici vodile smo od početka do kraja, a naročito me veseli dobra prilagodba na duboku obranu protivnica. Uz standardno dobre Dedi i Đuranek ”ukazala” se Lana Strugar s osam postignutih golova.

Podravka 2 nastupila je u sastavu (golovi zbrojeni): Sremec, Međurečan 3, Halavuk 4, Dedi 8, Đuranek 14, Hrupec 2, Švenda 4, Besedić, Galinec, Žganjar, Matić-Borščak, Posavec, Valent, Strugar 10, Sever 2. TRENERICA: Đurđica Zečević.