Hrvatska---Crna-GoraHrvatska ženska seniorska rukometna reprezentacija 6. ožujka okuplja se u Splitu, gdje će trenirati dva dana i odigrati prvu kvalifikacijsku utakmicu protiv Crne Gore u sklopu kvalifikacija za Europsko prvenstvo. Danas, utorak, održana je konferencija za novinstvo u Splitu, na kojoj je izbornik Goran Mrđen devet dana uoči utakmice istaknuo kako neće biti lako, ali da se uz pravu podršku publike može stići do pobjede.

– Prvi put sam u Splitu s reprezentacijom. Po svemu trebalo bi biti dobro. Ženska reprezentacija nije igrala u Splitu do 2003. godine i mislim da bi upravo taj podatak trebao donijeti ono što želimo, a to je što više publike. Znamo kako je u Splitu, znamo kako je bilo divno u Areni 2009. na Svjetskom prvenstvu, prema tome mislim da, kada bi se samo dio toga pokazao 10. ožujka protiv Crne Gore, to bi nam mnogo značilo. Mi moramo biti pravi, na pravoj razini da svojom dobrom igrom na neki način isprovociramo navijanje. Želimo dobiti Crnu Goru, jer nam je ova utakmica bodovno bitna. Igramo protiv reprezentacije koja je u ovom trenutku većeg rejtinga od nas. Imaju brojne odlične igračice od kojih neke igraju u Budućnosti, a predvodi ih izbornik Adžić koji je dvije godine zaredom proglašen najboljim europskim trenerom. Realno, oni su favoriti, ali kod kuće protiv nas nitko nije favorit – rekao je Mrđen.

Vratarka hrvatske reprezentacije iz Podravke Vegete Ivana Kapitanović suglasila se s izbornikom da Crna Gora ima odličnu ekipu, ali ističe da u svom rodnom gradu, u kojem će prvi put na teren istrčati u reprezentativnom dresu, želi samo pobjedu.

– Crna Gora je odlična ekipa s vrlo dobrim igračicama i nose ulogu favorita. Ali, mi igramo doma i ne možemo nikome dati da bude favorit na našem terenu. Pripremit ćemo se dobro za utakmicu, imamo dosta vremena. Nadam se našem dobrom izdanju i očekujem pobjedu u Splitu. Doma je uvijek najljepše. Nisam nikada imala priliku igrati za reprezentaciju u svom rodnom gradu, tako da će ovo biti poseban osjećaj. Dosta sam pričala s curama iz reprezentacije i sve jedva čekamo da napokon zaigramo u Splitu.

Za kraj je Kapitanović pozvala sve navijače da u što većem broju stignu u Spaladium Arenu i podrže rukometašice u lovu na nova dva boda.

– Pozivam sve Splićane i sve ljubitelje rukometa da dođu u Spaladium Arenu 10. ožujka u 20 sati i pomognu nam u ostvarenju našeg cilja.

Predstavnike hrvatske reprezentacije pozdravio je i gradonačelnik Splita Ivo Baldasar koji je zaželio svu sreću i rekao kako priželjkuje pobjedu.

– Ponovno imamo jednu veliku sportsku manifestaciju u Splitu u Spaladium Areni koja nije dovoljno iskorištena, ali zahvaljujući Perici, koji je dovoljno uporan i na dnevnoj bazi zove, uspjeli smo organizirati značajnu utakmicu. Svi su dobrodošli u Split, za početak naše rukometašice. Volio bih kada bi još naših reprezentacija nastupalo ovdje. Isto tako, dobrodošle su i igračice iz Crne Gore. Želim da u atmosferi kakvu Split zna pripremiti pobjedi bolja ekipa, ali naravno pobijediti priželjkujem našim rukometašicama. Nadam se da Perica ima još ovakvih iznenađenja i nadam se da ćemo imati još sportskih susreta u Splitu.

O statusu Spaladium Arene mnogo se pričalo, a stečajni upravitelj Perica Mitrović izuzetno je sretan što će Split napokon imati prilike u Areni vidjeti utakmicu i to od ovakvog značaja za hrvatsku reprezentaciju.

– Moram reći da sam izuzetno sretan što prvi put nakon stečaja Spaladium Arene imamo sportski događaj. Naime, dvorane se u svijetu grade za sportska događanja, a u Spaladium Areni u godini u pol dana uspjeli smo organizirati sve osim sporta. Zahvalan sam i HRS-u koji je omogućio da se ova utakmica ovdje organizira. Idemo krenuti s rukometom u Areni koja će zasigurno pokazati da je za sportske događanje. Ovim putem pozivam sva sportska događanja koja se mogu odigrati u Hrvatskoj da štoviše dolaze u Split. Vjerujem da ćemo s punim gledalištem napraviti odličnu atmosferu i da će Split biti pravi sportski grad za našu reprezentaciju.

Prvu kvalifikacijsku utakmicu protiv Crne Gore Hrvatska igra u Splitu, 10. ožujka, s početkom u 20 sati. Ulaz je slobodan, ali moguć samo uz preuzetu ulaznicu. Ulaznice će se preuzimati na dan utakmice na blagajni Spaladium Arene (točno vrijeme bit će naknadno objavljeno)

Uzvrat je na rasporedu dva dana kasnije u crnogorskom Baru.

IZVOR: www.hrs.hr