Logo London 2012Još se nisu stigli ni oprati dresovi od španjolskih kvalifikacija, a već je su izvučene grupe na rukometnom turniru na Olimpijskim igrama u Londonu. Hrvatske rukometne reprezentativke dobile su lakšu, A grupu, u kojoj su Crna Gora, Rusija,Velika Britanija, Brazil, Angola i Hrvatska. U B grupi su Norveška, Španjolska, Danska, Francuska, Švedska i Koreja.

U četvrtzavršnici će igrati četiri proplasirane iz svake grupe, po sustavu prvi sa četvrtim, drugi s trećim, treći s drugim i četvrti s prvim iz druge grupe. Hrvatska može računati da će ući među osam na olimpijskom turniru, a jedna pobjeda u četvrtzavršnici vodila bi ih u borbu za medalje.

.– Htio sam Norvešku u grupi kako bsimo ih izbjegli kasnije, želja mi se nije ispunila. No, moram reći da sam zadovoljan. Ovako na prvi pogled mislim da možemo igrati sa svima. Prvi cilj bio bi završiti skupinu među prve tri reprezentacije, a onda u četvrtfinalu igrati rasterećeno. Tada smo najjači, a očekujem da Norveška osvoji drugu skupinu pa da mi dobijemo za protivnika nekog od ovih reprezentacija koje smo u posljednje vrijeme pobijedili – Dansku, Švedsku, Španjolsku. Dobro ćemo se spremiti, u Londonu nema lakih suparnica i ako budemo pravi, ja sam optimist – rekao je izbornik Vladimir Canjuga.

Igre počinju za 57 dana.