Golub i Hrupec, predavači u Umagu // foto arhivaU Umagu će, od 10. do 12. svibnja 2013. u sklopu Festivala rukometa biti održan 37. središnji seminar za trenere HRS-a, kojeg organizira Udruga trenera HRS-a u suradnji s Hrvatskim olimpijskim odborom. Istodobno će se tijekom Festivala rukometa u Umagu održati završnica 1. HKRL za mladiće, završnica 1. HKRL za djevojke (6- 9. svibnja, sudjeluju i Podravkine kadetkinje, zapravo Podravka Lino) te seminar za suce i nadzornike. U Novigradu će biti održan Finalni turnir Kupa Hrvatske za muškarce i žene (sudjeluju Podravka Vegeta i Podravka Lino).

U suradnji s Europskom rukometnom federacijom seminar HRS-a ulazi u europski sustav seminara za edukaciju trenera te se na njemu očekuje velik broj inozemnih sudionika. Predavači će i ove godine biti eminentni stručnjaci iz područja kinezioloških znanosti i sporta:
DRAGAN ADŽIĆ – trener Budućnosti iz Podgorice i ženske rukometne reprezentacije Crne Gore – prvak Europe 2012. s RK Budućnost i reprezentacijom Crne Gore na EP U Srbiji te 2. mjesto na OI London, 2012.
VLATKO ĐONOVIĆ – pomoćni trener Budućnosti iz Podgorice i ženske rukometne reprezentacije Crne Gore – prvak Europe 2012. s RK Budućnost i reprezentacijom Crne Gore na EP U Srbiji te 2. mjesto na OI London, 2012.
ŽELJKO BABIĆ – trener muške seniorske reprezentacije Hrvatske – 3. mjesto na EP Srbija, 2012. i 3. mjesto na Olimpijskim igrama u Londonu
GUY PETITGIRARD – trener juniorske muške reprezentacije Francuske
BOJAN GOLUB – kondicijski trener RK Podravke Vegete
NEVEN HRUPEC – trener RK Podravke Vegete
Sve vježbe na predavanjima demonstrirat će muška mlađa kadetska reprezentacija Hrvatske.
Seminar će početi u petak, 10. svibnja u SD Stella Maris, a završava u nedjelju, 12. svibnja.

Prema www.hrs.hr