Snježana Petika Nakon sinoćnje sjednice Nadzornog odbora RK Podravka s.d.d. danas je izdano priopćenje koje donosimo u cjelosti.

”Nadzorni odbor RK Podravka s.d.d. održao je dana 29.5.2018. godine sjednicu na kojoj se razgovaralo o aktualnoj situaciji u klubu – financijskoj, igračkoj i stručnoj. Jasno je iskazana želja predsjednice Nadzornog odbora Ljiljane Šapine i svih članova, glavnog sponzora Podravke i većinskog vlasnika Grada Koprivnice da klub u idućoj sezoni učini rezultatski iskorak u europskim natjecanjima, uz očekivanje da osvoji prvenstvo i kup u domaćim natjecanjima.

Razgovaralo se o igračicama koje će braniti boje RK Podravka i o trenerima koji će činiti stručni stožer i voditi ekipu u sljedećoj sezoni. Analizirajući rezultate koje je klub postigao u 2017/18. zauzet je stav kako postavljeni sportski ciljevi nisu ostvareni. Na tom tragu donesena je odluka kako glavnoj trenerici Snježani Petiki, po isteku važećeg ugovora, nećemo ponuditi novi uz želju da gospođa Petika kao sportska legenda i dugogodišnja trenerica i dalje ostane aktivna u radu s nekom od ekipa u školi rukometa.

Druga odluka vezana na stručni stožer odnosi se na angažman Barbare Stančin, bivše golmanice RK Podravka i dugogodišnje trenerice, koja će u novoj sezoni biti trenerica golmana.

Sportska direktorica Miranda Tatari Šimunović zadužena je da u razumno kratkom vremenu izvjesti Nadzorni odbor o potencijalnim kandidatima za trenericu ili trenera u novoj sezoni.”