Logo EP kadetkinjaRukometno ljeto ne prestaje za mlade kategorije igračica. Od ponedjeljka na završnim pripremama za EP kadetske reprezentacije Hrvatske u Delnicama među 18 reprezentativki su i Podravkine Ivana Kapitanović, Matea Mikolčić i Ivana Dragišić (povratak s posudbe u Zelini) te trenerica Snježana Petika. Među sedam pričuva je i Nikolina Tvorić. Izbornik je Edo Šmit, a uz Petiku trenerica je i Ljiljana Borozan.

Četiri igračice su iz Sinja (Budić, Runje, M. Čović, Masnić), tri iz Podravke, po dvije iz Orijenta (Konta, Milosavljević), Sesveta Agroproteinke (Bešen, Benić), TVIN Trgocentra (Mikulić, Kuzman) i Dalmatinke (Maraš, Kežić), a po jedna iz Zameta (Debelić), Lokomotive (Vrkljan) i Knina (Galić).

Pripreme u Delnicama traju do 21. lipnja, a nakon toga slijedi Europsko prvenstvo u Češkoj od 22. lipnja do 3. srpnja. Hrvatska je u Grupi D zajedno s Francuskom, Mađarskom i Slovačkom. U dvije četvrtfinalne skupine odlaze po dvije reprezentacije. Ostale grupe su: A – Rusija, Švedska, Njemačka, Austrija, B – Danska, Rumunjska, Češka, Portugal, C – Norveška, Španjolska, Nizozemska i Poljska.

Rezultate prvenstva možete pratiti na http://www.eurohandball.com/ech/17/women/2011/round/1/Final+Tournament

JUNIORKE OD DANAS DO PONEDJELJKA U VRBOVCU

Izbornik juniorske ženske reprezentacije Nenad Šoštarić pozvao je igračice u Vrbovec zbog priprema za EP juniorki. Uz Šoštarića treneri su Goran Mrđen, Nataša Kolega i Vladimir Vujović. Pripreme traju od 15. do 20. lipnja. Europsko prvenstvo juniorki u Nizozemskoj počinje 4. kolovoza, dakle još će biti prigoda za okupljanje.

Na ovaj ciklus među 18 reprezentativki pozvane su i četiri igračice iz Podravke: Antonija Jukić, Lea Vukojević, Andrea Čović i Marijeta Vidak. Lokomotiva (Milić, Vučković, Krsnik) i Zamet (Plahinek, Ježić, Toto) daju po tri reprezentativke, Dalmatinka (Sanader, Marinović) i Sesvete Agroproteinika (Razum, Jakara) po dvije, a po jednu Umag (Žuliček), Vukovar (Imamović) i Trešnjevka (Sabljak) po jednu, a pozvana je i Pasarić, bez naznake kluba.

Na EP u Nizozemskoj hrvatske juniorke su u grupi C s Danskom, Mađarskom i Poljskom. Ostale grupe: A – Rusija, Španjolska, Rumunjska, Slovenija, B – Norveška, Nizozemska, Ukrajina, Austrija, D – Francuska, Njemačka, Švedska, Srbija. Prve dvije reprezentacije iz grupe odlaze u dvije črtvrtfinalne skupina. No, do tog prvenstva još je mjesec i pol dana.

NEVEN HRUPEC NA SEMINARU ZA RUKOMETNE VRATARE

U Makarskoj se od 19. do 26. lipnja održava specijalistički Međunarodni kamp rukometnih vratara u kojega će biti uključeni mladi iz 20-ak država svijeta. Pošto je riječ je o prvom ovakvom kampu ikada održanom, cijeli rukometni svijet je oduševljeno podržao ovakvu ideju što potvrđuje i činjenica da će gosti demonstratori u Makarskoj biti najveća svjetska i hrvatska rukometna vratarska imena svih vremena: Thierry Omeyer, Danijel Šarić, Mirko Alilović, Rolando Pušnik, Abas Arslanagić, Valter Matošević, Dejan Perić, Vladimir Vujović, Enid Tahirović, Dragan Jerković, Nikola Blažičko, Mirko Bašić, Goran Stojanović… Cilj je unapređenje kvalitete rada s rukometnim vratarima kao važnim dijelom uspješnosti u ovom sportu.

Na ovaj rukometni skup RK Podravka šalje svog trenera Nevena Hrupeca, koji će u novoj sezoni, između ostalog, voditi i specijalističke treninge Podravkinih vratarki.