Adžić, Pavićević, Kapitanović, Mrđen // Foto RK PodravkaI nakon prospavane noći neke stvari nisu sasvim jasne u igri Podravke Vegete. Od ”dno dna” (radi se o jednoj klupskoj uzrečici) do briljantnog. Primjer su obje utakmice Lige prvakinja i prvenstvena utakmica s Lokomotivom u Zagrebu. O Nordhausenu i Thüringeru sve je rečeno i teško će se ikad objasniti pad u zadnjih 20 minuta.

Teško će se objasniti i ”valunzi” u utakmici s Lokomotivom, od sjajnog plusa, do gorkog minusa, pa do stizanja i konačno iščupanog zlatnog boda. A možda je ipak u svemu tome najlakše objasniti povratak u utakmici s Budućnosti, ali neobjašnjivo je 0:7 do 8. minute bez i jedne obrane.

Nakon ove utakmice, a i one u Zagrebu jedno je jasno: Miranda Tatari je izrasla u svjetsku igračicu. Je li uopće netko sumnjao da se ona mora vratiti u Koprivnicu!

Tatari u akciji na utakmici // Foto Robert Šoštarić

MRĐEN: NEMOGUĆE – NA POČETKU UTAKMICU NE MOŽEMO TRČATI, A NA KRAJU MOŽEMO?!

Nije od toga bježao ni tener Goran Mrđen, koji je na presici nakon utakmice s Budućnosti rekao:

– Prije utakmice Budućnost je bila favorit, a da smo sedam dana bili u miru, odmoru, bez utakmica, bilo bi drugačije. No, mi smo se probali dići nakon Lokomotive. Ne da smo tamo potonuli, ali znate da bilo koje emocije negativne ili pozitivne dosta isprazne i to se vidjelo na početku utakmice. Nemoguće je da mi na početku utakmice ne možemo trčati, a na kraju možemo. Nije logično. Nismo mogli uspostaviti trku, energiju za koju se spremamo, što je logično, jer znamo da smo u četvrtak igrali, da smo odmarali i da nismo ni trenirali. Budućnost nije ekipa koju možeš s jednim treningom pobijediti, bez razlike što se mi znamo. Da je koncentracija prema toj utakmici bila drugačija onda bi i taj početak bio drugačiji. Međutim, kad već nije bilo to, drago mi je da smo se vratili, malo smo ”začenčali” u napadu, nismo ostali na početnom. I čim nam je napad napravio nešto, a i obrana, vratari su počeli braniti. Prije je napad bio bezidejan i golmanice Budućnosti lako su dolazile do lopti iz kojih je išla kontra, uglavnom poslije tehničkih grešaka. Kad smo promijenili način igre postali smo raznovrsniji i nezgodniji. Nakon poluvremena bilo je za očekivati da padnemo, ali nismo. Ostali smo bez igračice u zadnje 2-3 minute, pa je logično bilo teže stići minus tri gola. Sve u svemu, a s obzirom na kvalitetu ekipa s kojom smo igrali, s obzirom na naše stanje, s obzirom na ono izdanje zadnjih 20 minuta u Thüringeru, mislim da u principu možemo biti zadovoljni.

BILJANA PAVIĆEVIĆ: PODRAVKA JE ZNALA KAZNITI KAD SMO POPUSTILE

Objašnjenje dobrog ulaska Budućnosti u utakmicu vrlo diplomatski dala je igračica Biljana Pavićević

– Mi smo ekipa koja se fokusira na dobru obranu. Od početka smo bile agresivne i borbene i rezultat je bio u našu korist. Vodili smo 7:0 i dobili smo prostor za kontru i polukontru, da bi kasnije malo popustili i Podravka je to znala kazniti. Znale smo i prije da će na domaćem terenu dati sve od sebe, što su i pokazale. Rijetko primamo više od 20 golova, time nismo zadovoljni, ali zadovoljni smo što smo osvojili dva nova boda.
Da, Podravka nas je malo namučila u 2. poluvremenu. Mi smo popustile u obrani, a to je naše najjače oružje.

IVANA KAPITANOVIĆ: IDEMO DALJE!

Kad je na gol stala Ivana Kapitanović, stvari su se promijenile. Obrane omogućuju (brzi) napad i nikad se neće promijeniti slogan da je golman(ica) pola ekipe. Često i rezultata. Ivana Kapitanović:

– Bit je u tome da prvih 15-ak minuta nismo mogli probiti obranu Budućnosti. Dosta loše smo otvorili i njima omogućili polukontre i kontre. No, drago mi je što mo se nakon 0:7 uspjele dići, pa nije bilo katastrofe, nismo još više potonuli. No, idemo dalje.

DRAGAN ADŽIĆ, OSVJEDOČENI PRIJATELJ PODRAVKE I KOPRIVNICE

Dragan Adžić i Goran Mrđen // Foto RK PodravkaTrener Budućnosti i izbornik Crne Gore Dragan Adžić nebrojeno puta iskazao je svoje simpatije za Podravku Vegetu i već godinama traži prijateljske i trening utakmice baš s Koprivničankama:

– Uvijek mi je drago susresti se s Podravkom, jer jako cijenim stručni rad i igrački kvalitet i pokazalo se da dosta toga mi možemo naučiti od Podravke i kroz ovu utakmicu i da na osnovi toga neke stvari popravljamo. Pokazali su kvalitetu. Ne znam je li bi se neka ekipa u ženskom rukometu s tako lošim početkom vratila na ovaj način. Iskoristio bih priliku da zbog toga uputim čestitke i takav način pomoći će im u idućim utakmicama. Što se tiče Budućnosti ušli smo u utakmicu kako smo se i spremali. Kvalitetno, ali javili su se mali problemi s ozljedama, ali naravno i kvalitet Podravke, pa je ekipa popustila, tako da imamo dosta toga za analizu. Ali u svakom slučaju zahvaljujem i publici i na gostoprimstvu u Koprivnici, kao što je bilo i do sada.

– Hvala i vama što ste sudjelovali u humanitarnoj akciji.

– Kad sam pročitao o njoj želja mi je bila i ekipe da to podržimo. Suosjećamo, i velika je stvar pružiti makar malu pomoć.

MRĐEN: IZ UTAKMICE U UTAKMICU BIT ĆEMO BOLJI

Budućnost je iza, Vardar je na vratima. Goran Mrđen očekuje još bolju Podravku Vegetu:

– Vardar je sigurno kvalitetnija ekipa od nas, sigurno je da ima vrhunske pojedinke kao što ima i Budućnost, ali mi ćemo iz utakmice u utakmicu biti bolji. Ne mogu reći da ćemo pobijediti Vardar, ali mogu reći da ćemo sve napraviti da nemamo ovakav početak, a da imamo takav završetak.

REZULTATI 2. KOLA LIGE PRVAKINJA

B GRUPA

Podravka Vegeta – Budućnost 27:32, Vardar – Thüringer 26:21

Poredak: 1. Budućnost 4, 2. Thüringer 2, 3. Vardar 2, 4. Podravka Vegeta 0

3. kolo: Podravka Vegeta – Vardar, Thüringer – Budućnost

A GRUPA

Hypo – Dinamo 25:25, Leipzig – Krim 30:24

Poredak: 1. Dinamo 3, 2. Krim 2, 3. Leipzig 2, 4. Hypo 1.

3. kolo: Leipzig – Hypo, Dinamo – Krim

C GRUPA

Lokomotiva – Viborg 18:25, Sävehof – Györ 21:38

Poredak: 1. Györ 4, 2. Viborg 4, 3. Lokomotiva 0, 4. Sävehof 0

3. kolo: Savehof – Lokomotiva, Viborg – Gyor

D GRUPA

Lublin – Larvik 23:28, Metz – Baîa Mare 34:24

Poredak: 1. Larvik 4, 2. Baîa Mare 2, 3. Metz 2, 4. Lublin 0

3. kolo: Baîa Mare – Larvik, Lublin – Metz