TJežev kup // Foto Marin ZečevićRENERI SURADNICI // Piše Đurđica Zečević

Međunarodni rukometni turnir Ježev kup 8-i puta, kojega je vrlo uspješno organizirala je ŽRK Dubica u BiH, završio je u nedjelju u kasne popodnevne sate proglašenjem najboljih ekipa i predajom pojedinačnih nagrada. Kako smo redovito objavljivali sve rezultate, nema ih smisla ponavljati, već ću iznijeti svoje ukupne dojmove i ocjenu naše igre.

Ježev kup // Foto Marin ZečevićNakon prošlogodišnjeg odsustvovanja Podravkinih ekipa, naše ponovno pojavljivanje na turniru naišlo je na pozitivan odjek kod organizatora i publike, a sam turnir dobio je na kvaliteti. Sudjelovalo je pet vrlo dobrih ekipa iz Hrvatske, dvije ekipe iz Slovenije (Krim 1 i 2) te dvije ekipe ekipe iz BiH (Dubica, Knežopoljka). Bilo je više opcija smještaja, a mi smo izabrali najracionalniji: spavanje u školskim učionicama na luft-madracima, što je kod dolaska naišlo na veselje kod cura, ali im je zato ujutro trebalo malo više vremena da se ugriju.

Ježev kup // Foto Marin ZečevićNaša ukupna bilanca je 6 pobjeda: 4 u grupi (Krim 1, Sesvete, Split 2010, Knežopoljka) u četvrtfinalu (Krim 2), polufinalu (Rugvica) i jedan poraz (u finalu sa Sesvetama). Iz trenerskog ugla gledano nema mjesta nezadovoljstvu, dapače pokazali smo vrlo dopadljivu igru i vidljiv je napredak u igri iz utakmice u utakmicu.

Ježev kup // Foto Marin ZečevićSamo kratki osvrt na dvije zadnje utakmice. U polufinalu smo igrali s Rugvicom, koja nam je već dva puta do sada zagorčala život, ali smo ih ovaj puta, u vrlo napetoj utakmici, dobili, a moje djevojke, pokazavši karakter i odlučnost, negativni rezultat iz drugog poluvremena, na kraju su okrenule u svoju korist. Nakon što smo u nedjeljno jutro ekipu Sesveta pobijedili u grupi, poslije podne su oni u finalu za nijansu bili bolji i zasluženo osvojili prvo mjesto, iako im je ukupna bilanca bila 3 pobjede i 3 poraza.

Najbolji strijelac Ema Stručić // Foto Marin ZečevićNaravno da je bilo grešaka i manjkavosti u pojedinim fazama utakmica, ali između ostalog, takvi turniri i služe da se uoče i ispravljaju. Analizu lošeg radit ćemo na idućim treninzima.

Ježev kup // Foto Marin ZečevićPosebno me veseli što je iz naših redova najbolji strijelac turnira. to je Ema Stručić s 31 postignutim golom.
S obzirom na to da vijest nije jako stara, ovo izvješće pišem u ponedjeljak, iako službeni zapisnici još nisu stigli, pa ne mogu objaviti postignute golove ostalih djevojaka, ali želim naglasiti da sam doprinosom svake od njih uglavnom zadovoljna.

Na povratku // Foto Đurđica ZečevićNa turniru su nastupile: Sremec, Međurečan, Jagustin, Halavuk, Dedi, Đuranek, Smolak, Hrupec, Švenda, Stručić , Balaško, Galinec, Lukša, Strugar, Sever.