Jelena Živković 4 gola // Foto Mirko Lukavski, Glas PodravineSamo su dva i pol dana prošla od herojske utakmice Podravke Vegete protiv Larvikovih zvijezda, a reklo bi se da uzbuđenje još traje. Dobro je da je HTV utakmicu prenosio uživo, a ne da je ”istrčao” sa snimkom u pozno vrijeme kada se inače prikazuju horor filmovi kojima je zakonski zabranjeno emitiranje do 21 sat. Nažalost, odlučujuća utakmica za hrvatski ženski rukomet Bera Bera – Podravka Vegeta u nedjelju 17. studenoga, koja se igra u 12,15 sati bit će emitirana, kako sada stvari stoje, s odgodom od nepuna dva sata, u 14,05. Dobro, Ivica Kostelić je u tom terminu. Nema primjedbi, ali šteta.

Naime, kad smo spomenuli hrvatski ženski rukomet, onda smo mislili na činjenicu da Podravka Vegeta skuplja bodove koji će važiti u rejtingu EHF-a za sezonu 2014/2015. godinu (uvijek se računaju tri sezone, izostavljajući rezultate tekuće, odnosno tek završene u toj godini). A prvak može biti i Podravka Vegeta i Lokomotiva i Zelina, svejedno, njima će se računati hrvatski rejting i eventualno izravno sudjelovanje u LP ili putem kvalifikacija. Svaki bod, svaki uspjeh je važan. Pa i Podravkin prolaz u Kup kupova. Pa i on i koji bi rado skinuli Podravku s trona, moraju biti svjesni da koprivnički klub u najvećem dijelu pridonosi rejtingu u LP.

ŽALJENJE ZA BODOM OSTAJE, ALI GLEDA SE NAPRIJED
E, tu smo. Podravka Vegeta silno je željela pozitivni rezultat s Larvikom, jer bi to bio siguran ulazak u Kup kupova. Uostalom, evo kako je razmišljao trener Goran Mrđen:
Isključenje // Foto Mirko Lukavski, Glas Podravine– Da mi je netko prije utakmice ponudio ovakav rezultat odmah bih ga potpisao, no, sada kad smo se držali i bili u igri punih 50 minuta, mogu žaliti za bodom koji bi nas rasteretio i riješio svih muka uoči posljednje utakmice u Španjolskoj. Dobrom obranom smo zadržali Larvik, spriječili smo im kontru i polukontru i to je bio ključ naše dobre igre. Poremetilo nas je nekoliko isključenja i u ovoj situaciji kraća klupa.
Kad je bilo neriješeno na semaforu pred kraj, mnogi iz rukovodstva Podravke na tribinama šaptali su želju: Kad bi bar ostao ovaj rezultat, pa da se u Španjolsku ide na izlet.
Upravo je odlična obrana spriječila glavno oružje Larvika, što je priznala i desna vanjska Linn Jorum Sulland:
– Teška i tvrda utakmica, nismo imale puno kontranapada, kao u prvoj utakmici, svega dva-tri.
A i poznati trener Ole Gustav Gjekstad iskazao je na utakmici dosad neviđenu nervozu: Podravka Vegeta nije igrala po prognozama, malo ih je ”poremetila”.
– Imali smo problema, Podravka se dobro borila, u obrani su odigrale jako čvrsto i agresivno.
Pomoćni trener Tor Moen nakon utakmice u neobaveznom razgovoru otkrio je da su zbog iduće utakmice s Vardarom, a u pitanju je osvajanje 1. mjesta u grupi, željeli sačuvati neke igračice. No, kad je vrag šalu odnio, na parketu se pojavila norveška reprezentacija i iskoristila dvije-tri minute očitog pada snage, pa i koncentracije u domaćina, i napravila ono što je za Norvežanke normalno.
Jelena Trifunović 8 golova // Foto Mirko Lukavski, Glas PodravineS druge strane Podravki Vegeti ostaje čast na pristupu i žaljenje:
– Žao mi je što nismo izvukle barem bod, mislim da smo ga svojim pristupom zaslužile. Drago mi je što smo uspjele jakom Larviku pružiti ovakav otpor, i s ovom igrom ne trebamo se bojati gostovanja u San Sebastianu – veli Vesna Milanović Litre.
Ma, jasno, Vese!

KOPRIVNICA.NET: U IGRI NA POSTAVLJENU IGRU PODRAVKA VEGETA RAVNOPRAVNA, AKO NE I BOLJA
Objavljivali smo reagiranja drugih medija, ne bez razloga, jer dobro je čuti da i drugi misle da smo dobri. Tako Koprivnica.net u vlastitom izvještaju navodi:
”Ključ je bio u obrani, sve igračice igrale su je izuzetno agresivno i borbeno, nitko se nije ‘švercao’, i na taj način Larvikov je napad bio zaustavljen. S druge strane, u napadu se uglavnom igralo strpljivo, često i do podignute ruke sutkinja, no na taj način u začetku je spriječena kontra Norvežanki. U ovoj utakmici imale su svega nekoliko kontranapada, a to je njihovo najjače oružje. U igri na postavljenu obranu Podravka je bila u najmanju ruku ravnopravna, ako ne i bolja.
Snježana Petika // Foto Mirko Lukavski, Glas PodravineImale su Koprivničanke vodstvo od dva razlike u prvom poluvremenu, u nastavku je u dva navrata bilo i plus tri, ali na žalost brojnih glasnih navijača u koprivničkoj dvorani to nije bilo dovoljno za pozitivan rezultat. U ključnim trenucima na rasplet su utjecale i sutkinje iz Litve, kojima je ovo bila preteška utakmica. U dosta situacija nisu se baš najbolje snalazile, a kad je bilo važno, onda su se donosile odluke koje su išle u korist Larvika. Gostujuća je klupa imala dosta primjedbi na čvrstu obranu i oštre startove Podravkašica, što su sutkinje kažnjavale isključenjima, ali Goran Mrđen inzistirao je da se i dalje igra takva obrana ‘pa neka nas isključuju’.
Treba reći da Larvik nije ušao u utakmicu punom snagom i s najboljom postavom, čuvajući se za odlučujući ogled s Vardarom, no to je bio njihov problem. Kad je zagustilo, Ole Gustav Gjekstad poslao je na teren svoje najjače snage. U posljednjih 10 minuta Podravka više nije mogla izdržati, nedostajalo je vanjskih igračica za rotaciju. Gavranić je bila na klupi, ali još nedovoljno oporavljena. Za Beru Beru bi trebala biti OK.
Sve igračice zaslužuju čestitke za borbenost i zalaganje u obrani, vratarka Mirjana Milenković isto tako za odlične reakcije, dok su u napadačkom dijelu najveći doprinos dale Jelena Trifunović i Jelena Živković. Gošće je na kraju spasila Nora Mörk, koja je u drugom poluvremenu bila nezaustavljiva na desnoj strani”.
Toliko Koprivnica.net, neka i to ostane za povijest, ali mi bismo, osim cijele ekipe, istaknuli doprinos A. Čović, koja je nastupila u prilagođenoj taktici trenera Mrđena, igri s dvije pivotkinje u nedostatku dovoljnog broja vanjskih igračica. Bila je to novost i ugodno saznanje da su mogućnosti mlade ekipe neiscrpne.

U KUPU KUPOVA SU BYASEN, VIBORG, ZVEZDA, LOKOMOTIVA…
Mi plešemo, la lal la // Foto Mirko Lukavski, Glas PodravineI do ostvarenja ovogodišnjeg (naknadnog) cilja, gotovo sna ove mlade ekipe, treba samo uspješno gostovanje u Španjolskoj. Za četiri dana znat ćemo sve. Ne treba stalno isticati gol-razliku: ta neće se valjda poći u San Sebastian s bijeloim zastavom na štapu! Kup kupova je realnost.
A kako je tamo, evo rezultata, a debljim slovima istaknuli smo favorite po našoj procjeni.
Rezultati 3. runde Kupa kupova: Brašov (Rumunjska) – Lokomotiva (Hrvatska) 23:25, Team Holsterbro (Danska) – Bantu (Bjelorusija) 31:22 i 26:29, Team Tvis Holsterbro je u 1/8 finala, Tertnes Bergen (Norveška) je favorit u dva susreta s Jomi Salernom (Italija) 16. i 17. studenoga, Fleury Loiret (Francuska) – Stabaek (Norveška) 37:28, Zug (Švicarska) – Byasen (Norveška) 28:41 i 18:44 i Byasen Trondheim je u 1/8 finalu, Buxtehuder (Njemačka) – Lugi (Švedska) 24:26, Odense (Danska) – Cercle Dijon (Francuska) 24:22, Jagodina (Srbija) – Viborg (Danska) 18:31, Sercodak Dalfsen (Nizozemska) – Érd (Mađarska) 23:26, Zvezda Zvenigorod (Rusija) – Mecalia Atletico (Španjolska) 36:15, Muratpaša (Turska) – Rostov Don (Rusija) 24:26, Gorodnichanka (Bjelorusija) – Veszprem (Mađarska) 27:25.

SAMO DA NE BUDE OPET NEKI VÁC…
U 1/8 finala ići će i trećeplasirane ekipe iz Lige prvakinja, ali se neće moći sastati međusobno. Za to mjesto kandidiraju iz A grupe Baîa Mare i Hypo, iz B grupe Budućnost i FTC, iz C grupe Metz i Leipzig, a iz D grupe Podravka Vegeta i Bera Bera. Lijepo društvo skupit će se u osmiini finala Kupa Kupova.
Za podrobnije informacije o rezultatima i tablicama grupa Lige prvakinja kliknite na:

ttp://wwhw.eurohandball.com/ec/cl/women/2013-14/round/3/Group+Matches

A, tko s kim i kako znat će se već u utorak iza 11 sati na izvlačenju u sjedištu EHF-a u Beču. Samo da ne bude opet neki Vác…Transparenti // Foto Mirko Lukavski, Glas Podravine