Dobra atmosfera i emocije kao posljedica najvećeg rukometnog praznika u Koprivnici prilikom kojeg je Podravka Vegeta kao domaćin kvalifikacijskog turnira izborila grupnu fazu EHF Lige prvakinja u finalnom ogledu protiv rumunjske Craiove rezultatom (22:21) u RK Podravka traju i dalje.

Rezultat je to napornog rada trenera Zlatka Saračevića i stručnog stožera RK Podravka Vegeta te naravno napornih priprema igračica prve ekipe koje su prethodile ovim kvalifikacijama. Ovim su uspjehom pred RK Podravka Vegetu postavljeni i novi izazovi u grupnoj fazi gdje će kako je ždrijebom i određeno rukometašice Podravka Vegete igrati u grupi C zajedno s Györom iz Mađarske, aktualnim europskim prvakinjama, slovenskim Krimom i njemačkim Thüringerom.

Radi se o respektabilnim ženskim rukometnim klubovima pa se može reći da je i grupa prilično zahtjevna.

Njemački Thüringer je aktualni prvak njemačkog nacionalnog prvenstva s kojim će Podravka Vegeta snage odmjeriti već 7. listopada i to u gostima.

Slovenski Krim se uz 23 osvojene titule slovenskog nacionalnog prvenstva također može uvrstiti u zahtjevnije protivnike iako su rukometašice Podravka Vegete pokazale da su itekako dorasle njihovoj brzini, ali i uigranosti i to na Memorijalnom turniru Josip Samaržija Bepo pobjedom (30:26).

U grupi C su i rukometašice mađarskog Györa koje su zaključno s proteklom sezonom u povijest kluba upisale četvrtu titulu pobjednica Lige prvakinja, a njihova kvaliteta i kontinutitet prepoznatljiv je i zbog četrnaest naslova nacionalnog prvenstva.

Podravka Vegeta će prvu utakmicu grupne faze Lige prvakinja odigrati u gostima kod Thüringera. Nakon toga će se dvije utakmice i to protiv Györa i Krima igrati na domaćem terenu, u Sportskoj dvorani Gimnazije Fran Galović Koprivnica. U studenom su na rasporedu još tri utakmice i to gostovanje kod slovenskog Krima nakon čega slijedi uzvratna utakmica s Thüringerom u Koprivnici, a grupna faza Lige prvakinja završava gostovanjem kod mađarskog Györa ETO KC.

Listopad i studeni tako će se okruniti europskom atmosferom u Sportskoj dvorani Gimnazije Fran Galović Koprivnica koja je i prilikom kvalifikacija ponovno zračila energijom koju zaslužuje. Dobra atmosfera za koju se pobrinula cijenjena publika nosila je rukometašice Podravka Vegete kroz kvalifikacije sve do grupne faze dok će se rukometašice Podravka Vegeta za svu podršku ljubitelja sporta,u daljnjem tijeku natjecanja, odužiti atraktivnom igrom. 

Vrijedi napomenuti kako će se domaće utakmice prenositi na 2. programu Hrvatske radio televizije dok je zasad potvrđeno kako će se gostujuće utakmice moći pratiti online putem EHF Tv-a.

Raspored utakmica Podravka Vegete u Ligi prvakinja 2018./19.:

7. listopad: Thüringer HC – RK Podravka Vegeta, 14.00 sati
14. listopad: RK Podravka Vegeta – Györ ETO KC, 18.45 sati
20. listopad: RK Podravka Vegeta – RK Krim, 18.00

3. studeni: RK Krim – RK Podravka Vegeta, 19.00
11. studeni: RK Podravka Vegeta – Thüringer HC, 18.00
17. studeni: Györ ETO KC – RK Podravka Vegeta, 19.30

41652925 1868145596594925 4682319972540612608 n