Naše rukometašice koje pohađaju koprivničku gimnaziju su zajedno s profesorima kineziolozima i vrtićancima te njihovim odgajateljicama iz DV Igra obilježile Europski tjedan mobilnosti. Bilo je više nego zabavno ispred škole jer su se odrađivali razni poligoni u kojima su najmlađi bili itekako uspješni te su pokazali svoje sportske vještine. Neka djeca već su i uključena u projekt Vrtko te imaju određeno iskustvo pa su ujedno i pomogli ostalim prijateljicama i prijateljima da što lakše savladaju mini sportske izazove.

Europski tjedan mobilnosti održava se svake godine od 16. do 22. rujna. Ova europska inicijativa potiče male i velike gradove na uvođenje i promicanje održivih prijevoznih sredstava te na poziv građanima da iskušaju alternative vožnji automobilom.
Cilj inicijative je i unaprjeđenje kvalitete života građana u urbanim sredinama promoviranjem alternativnih i inovativnih rješenja urbanog transporta. Sudjelovanje, u obilježavanju Europskog tjedna mobilnosti, prilika je za gradove, tvrtke, udruženja građana, škole i druge aktere da predstave alternative trenutnim transportnim rješenjima i potiču donošenje novih infrastrukturnih planova, a s ciljem smanjenja zagađenje zraka i unapređenja kvalitete života.

Za sudjelovanje u obilježavanju Europskog tjedna mobilnosti 2023. godine prijavilo se 2.989 mjesta i gradova iz 51 zemlje. Ukupno je organizirano 2.372 aktivnosti, od kojih se 1.184 odnosi na obilježavanja Dana bez automobila. Jedanaest hrvatskih gradova prošle je godine prijavilo svoje aktivnosti, a među njima je i naša Koprivnica.