Foto Gimnazija Frana GalovićaRukometašice koprivničke Gimnazije Frana Galovića još jednu godinu zaredom osigurale nastup na državnom prventsvu u rukometu. U Virovitici je 28. ožujka održano regionalno rukometno natjecanje na kojem su sudjelovale ekipe Čakovca, Varaždina, Virovitice i Koprivnice. Koprivnica je osvojila prvo mjesto.

U prvoj utakmici, u kojoj su snage odmjerili učenice iz Čakovca i Virovitice, Virovitica je pobijedila i prošla prvi krug. U sljedećoj utakmici igrale su učenice iz Varaždina i naše gimnazijalke, a pobjedu su odnijele Koprivničanke. Utakmica za treće i četvrto mjesto vodila se između poraženog Čakovca i Varaždina.

U završnoj utakmici, u finalu, Koprivničankama je na putu do Poreča ostala samo Virovitica. Mlade talentirane Koprivničanke savladale su uz malo muke Viroviticu i plasirale se na završnicu što će se održati u Poreču.

Naastupile su učenice Katarina Borac, Lana Brkić, Vita Domijan, Helena Marija Mikulčić, Karla Paleka, Elena Popović, Ana Sikavica, Gabriela Vrabec, Hannah Vuljak, Nika Strahija, Klara Kokša, Lea Jurić, Ines Kolar, Lucija Jandrašić (sve iz Škole ukometa RK Podravke s.d.d.). Mentor: prof. Filip Šalamon.