S utakmice Regionalne lige s Vardarom // Foto arhivaOtkazano je natjecanje u Women Professional Handball League za nadolazeću sezonu, s obzirom na to da nije kompletirana dokumentacija potrebna za odobrenje EHF-a. Hrvatski klubovi, primjerice nisu mogli dati odobrenje, dok natjecanje ne odobri krovna europska rukometna organizacija.

Izvršni odbor EHF-a, na sjednici održanoj u Umagu nije odobrio natjecanje i zbog toga glavni sponzor nije potpisao ugovor o sponzorstvu za iduću sezonu, pa je otkazana i glavna skupština sazvana za početak srpnja, priopćeno je od pokretača lige iz Skoplja.

Namjera osnivanja lige bila je da se klubovima pruži prilika da podignu formu i tako se bolje pripreme za europska natjecanja pod okriljem EHF-a.

To znači da će Podravka Vegeta i Lokomotiva biti uključene u 1. HRL od početka, pa će igrati od samoga početka kao i svi drugi klubovi. Hrvatski rukometni savez nije mogao dati odobrenje za sudjelovanje u profesionalnoj ženskoj ligi bez odobrenja EHF-a.

Za hrvatske predstavnike neigranje spomenute lige najmanje je bolno, jer u odnosu na ostale klubove iz Slovenije, Austrije, Makedonije i Crne Gore, ima puno jaču ligu s klubovima koji pokazuju napredak, i domaće prvenstvo bit će i korisno i zanimljivo.

Klubovi iz bivše prošlosezonske Regionalne lige napustili su tu organizaciju, jer je natjecanje tokom sezona postalo neprofesionalno i neozbiljno otkazivanjem mnogih klubova u toku natjecanje i nije poslužila svrsi, tj. pripremi klubova za europska natjecanja.