Vidak i Nemaškalo na presici // Foto Ivo Čičin-MašasnkerEkatarina Nemaškalo, buduća novinarka, na presici u srijedu gurnuta je u prvi plan. Nije joj bilo teško, pričljiva je. Tema razgovora bila je utakmica 3. kola kvalifikacija za ulazak u ligu EHF kupa u nedjelju s njemačkim Bietigheimom u 18 sati u Koprivnici.

– Od ove utakmice očekujem prije svega da će biti dobra, borbena i očekujem, naravno, veliku potporu navijača. Ove sezone to nam je prva europska utakmica u Koprivnici i nadam se da su građani Koprivnice dobro informirani i upućeni u važnost utakmice kako bi došli u što većem broju na utakmicu koja nam zapravo i jest najvažnija. Čim vidimo punu dvoranu bit ćemo još motiviranije. Teške utakmice nam jako nedostaju i jedva čekamo da takvu odigramo u nedjelju. Mislim da ćemo pobijediti i pružiti dobar otpor Njemicama, kako bi u goste išle zadovoljnije i samopouzdanije i u nadi da ćemo proći ove kvalifikacije.

NEUPITNO JE DA SU KVALITETNIJE IGRAČICE, ALI LOPTA JE OKRUGLA…

Ekatarina Nemaškalo // Foto Ivo Čičin-Mašansker– Govori se o kvaliteti njemačkih igračica, koja je visoka?

– Neupitno je da su one kvalitetnije igračice. No, lopta je okrugla i zaista očekujem da im se možemo suprotstaviti, a njihove brze polukontre možemo spriječiti smanjenjem naših tehničkih grešaka u napadu. Svi znamo da se obrana igra iz srca, volje, želje, motiviranosti. Nema tu sad neke posebne nauke i ako ”skupimo glave” obrana neće biti problem, a mi ćemo se sportski potuć’. Napadom moramo razbiti njihovu obranu, definitivno moramo zabijati golove da ne bi one koristile naše tehničke greške za polukontre i lagane golove. To ne smijemo dozvoliti.

MARIJETA VIDAK // ŽELJNE SMO EUROPE, MOŽEMO TE KVALIFIKACIJE PROĆI

Marijeta Vidak je zaozbiljno optimistički raspoložena:

– Veselim se što je prva utakmica ovdje, u Koprivnici. Shvaćam da uz podršku navijača možemo ostvariti bolji ulazak u igru na samom početku utakmice. Mislim da smo se dobro pripremile. Otkad smo saznale s kime igramo vodili smo evidenciju, gledali snimke, proučavali njihovu taktiku. Bez obzira što imamo i utakmice domaće lige, pripremamo se. Na tim utakmicama igra je malo lošija, jer smo usredotočene samo na Njemice, ali naše pobjede nisu dolazile u pitanje. To nam je prva službena europska utakmica ove sezone u Kopirvnici, kao što je i Katja rekla, željne smo Europe, navikle smo igrati europske utakmice, želimo te kvalifikacije proći, tako da možemo od siječnja ponovno igrati utakmice pod okriljem EHF-a. To nam već sada nedostaje. Bilo bi nam preprazno da ostajemo samo na domaćoj ligi.

NE PRIZNAJEMO NJIHOVU PREVAGU I NEMAMO STRAHA

Marijeta Vidak // Foto Ivo Čičin-Mašansker– Bietigheim je favorti, barem što se tiče financija i igračkog kadra. Je li im tu prevagu priznajete? – bilo je pitanje novinara.

– Ne priznajemo. Smatram da imamo prednost što smo na domaćem terenu i da im se možemo suprotstaviti i pobijediti.

– Strah?

– Osobno ga nisam osjetila. Dobro, tri cure su nove, nisu igrale s nama prošle godine, ali na treningu, ili kad pričamo o utakmici, nisam osjetila da je neka od nas u strahu ili da imamo negativnu tremu. Pozitivna trema je svakako dobro došla zbog usredotočenosti. Mislim da čak i one kolegice koje nisu igrale prošle sezone s nama, žele i jedva čekaju utakmicu. Mislim da smo stvarno dobro pripremljene – rekla je Marijeta Vidak.

Ekatarina Nemaškalo je dodala:

– Marijeta i ja odigrale smo već više tih eueopskih utakmica i iskusnije smo. Mene hvata pozitivna trema pred tako veliki događaja, vjerujem i pretpostavljam i Marijetu, pa očekujem da će tako biti i s ostalim igračicama. Mi smo tu da ih podržimo, da ih, da tako kažem, nabrijemo za tu utakmicu i mislim da ćemo navijačima stvarno pružiti sportski spektakl.

VELIKO ISKUSTVO U EURONASTUPIMA U DRESU PODRAVKE VEGETE

Većina igračica, njih 11, ima i te kakvog iskustva u klupskim natjecanjima u dresu Podravke Vegete u Europi. Zbrojeno, u Ligi prvakinja i Kupu kupova najviše nastupa ima Kapitanović, 41, Vidak 40/54 gola, Nemaškalo 34/70, Jukić 28, Džono 24/41, Milošević 10/25, Dežić 10/23, Krsnik Mrđen 10/6, 10/22, Karlovčan 10/2, Papac 8. Sve imaju i znatnog iskustva igranja u reprezentacijama (seniorskoj, juniorskoj, kadetskoj)

Prođe li se u ligu EHF kupa osobni kartoni bit će znatno bogatiji brojkama. I za to se vrijedi boriti, jer i cijena i cijenjenost igračica raaste s brojkama.

Na kraju dvije slike s posljednjeg prvoligaškog nastupa u Puli s Arenom  // Foto Alen MaroševićPula, Arena - Podravka Vegeta // Foto Alen MaroševićPula, Arena - Podravka Vegeta // Foto Alen Marošević