Neven Hrupec na presiciNa konferenciji za novinstvo RK Podravke u četvrtak, najviše toga za reći imao je trener Neven Hrupec. Osim uvodnog dijela, morao je odgovarati i na pitanja novinara. Naravno, Podravka Vegeta ohrabrena je dosadašnjim rezultatima, ali ne spava na lovorikama pripremnog razdoblja, ili visokim pobjedama u domaćem prvenstvu. Jer: sada dolaze pravi ispiti. I to ubrzano, iz tjedna u tjedan. Nakon što se odigra s Krim Mercatorom u Koprivnici, već u petak putuje se u Norvešku na susret s Larvikom, a petak iza u Dansku na utakmicu s Viborgom.

– Ja još jednaput potenciram: ovi rezultati u pripremnom razdoblju nisu došli slučajno. I bez obzira na ”zločeste” primjedbe, a ima i takvih, pa se govori da smo prerano ušli u formu, ja apsolutno ne stojim iza toga. Mi smo izuzetno teško trenirali i za vrijeme tih turnira, ali smo uz turnire i teške treninge imali rezultat. Prema tome, osvojiti tri turnira… Ne sjećam se kad smo u svojoj povijesti osvojili tri međunarodna turnira za redom. To može samo biti jedno veliko samopouzadanje. Od samog početka djevojkama sam naglašavao da je svaka utakmica bitna, da rade na sebi, da se podižu, da im je to važno – kaže Hrupec.

NE PODCJENJUJEMO UTAKMICE DOMAĆEG PRVENSTVA, NEGO NA NJIMA STJEČEMO SAMOPOUZDANJE

– Utakmice domaćeg prvenstva nam trebaju, ne podcjenjujemo ih, ulazimo u njih maksimalno, uigravamo se, dobiva se samopuzdanje, a ujedno je i prilika drugim igračicama koje ”rastu” i koje se ne bojim pustiti u igru, pokazalo se to na turnirima, i malu Čović i Pongrac, a i Žderić je još mlada golmanica, 20 godina. One pokazuju da će osim standardne početne sedmorke biti velika pomoć. Trebat će nam sve igračice, jer teško ćemo sa sedam igračica igrati Ligu prvakinja i ispuniti sve obaveze koje imamo i u prvenstvu i u reprezentaciji. Moramo se dizati u formi, biti jaki u glavi, to je osnov svega. Ako nećemo vjerovati da možemo, onda je tu problem, ali mislim da ovoga trenutka imamo kvalitetu. Možda ne za sam vrh, ali sigurno da se ne trebamo nikoga bojati, možemo sa svim igrati.

PUNO SMO DOBILI S DOLASKOM LIDIJE HORVAT I SANJE DAMNJANOVIĆ

– Koliko ste slabiji zbog odlaska Zebić, Pasičnik i Nikčević, a koliko se dobilo dolaskom Horvat i Damnjanović?

– Meni su sve cure drage, ja sam to potencirao i prije, i želim svu sreću i Maji i Sandri i Cviti, pogotovo Maji i Cviti koje su provele dugo vremena u klubu, zahvalne i dobre cure i dobre igračice. Čujemo se i sada s njima, održavamo kontakte. Imaju ambicije i potražile su svoju sreću u drugim klubovima. I Zebić i Pušić-Koroljević su vrhunska krila. Ovog časa Pušić-Koroljević će imati veću odgovornost. Ima samopouzdanje, ima mlado krilo pokraj sebe i mislim da je to dobro. Što se tiče vanjskih igračica, moja je bila želja da dođu i Sanja i Lidija. za Lidiju sam htio da dođe još prošle sezone, ali, nažalost, nismo to uspjeli realizirati, ali, evo, stvarno sam sretan i zahvaljujem i Upravnom odboru i direktorici Božici Palčić da smo uspjeli to realizirati, da imamo ne samo dvije dobre igračice, već i dvije krasne osobe, krasne cure, koje su se, evo, mogu reći, tu dobro uklopile, i da predstavljaju pravo osvježenje i pojačanje. Lidija može još puno dati u rukometu i čeka je još puno, a Sanja će napredovati i biti među nekoliko najboljih europskih igračica, što je bila i njezina želja pri dolasku, a ako ovako nastavi ne samo igrati, već i trenirati, mislim da će u tome uspjeti. Mislim da smo kvalitetniji nego prošle sezone. Ova ekipa sada ima ono što joj je nedostajalo prošle sezone, a to su šutevi iz vana. S njima to smo dobili, ali ne samo to, imamo i neke druge igračice. Ne bih ulazio u detalje, ali ako se ovako nastavi, bit će dobro.

KRIM ŽELI POLUFINALE, ALI KOD NAS IM NEĆEMO DOZVOLITI DA BUDU FAVORITI

– Kakve su ambicije kluba u Ligi prvakinja?

Trener Hrupec– U ovom trenutku ne zanimaju me niti Larvik, niti Viborg. Potpuno smo koncentrirani na Krim, za to se pripremamo. Htjeli bi svim silama da tu utakmicu dobijemo, pa je li to s pet razlike ili s jedan, baš mi je svejedno, važni su bodovi. Ekipa Krima izuzetno je jaka i to svi znaju. Mi smo ove godine pustili 11 igračica da bi mogli dovesti dvije, a Krim je doveo sedam novih igračica, redom od danske reprezentativke na krilu Bille Hansen, na desnom vanjskom Mađarica je Mehlmann, pa Austrijanka Aćimović koja je igrala u Danskoj, pojačali su ugovore i zadržali Penezić i Grubišić, doveli Franić i Šerić. Ekipa je to koja ima ambicije i trenera Tone Tiselja, kojeg izuzetno poštujem i s kojim sam u dobrim odnosima već 10 godina. Tiselj je bio prvak Europe, a sada su im ambicije da budu u polufinalu Lige prvakinje. To ne treba smetnuti s uma, ali kod nas im nećemo dozvoliti da budu favoriti u Koprivnici, bez obzira na njihov bolji status i veće financije nego što imamo mi. Nas interesira da uzmemo bodove i nadam se da ćemo, dajući sve od sebe, i uspjeti.

NI JEDNA EKIPA NE MISLI BITI ČETVRTA

Hrupec je ipak progovorio i šire od prve utakmice, znate ono: idemo utakmicu po utakmicu:

– U grupi ćemo probati osvojiti treće mjesto, zašto ne i drugo. Nismo bez izgleda. No, nećemo si stavljati bilo kakav cilj koji je nerealan, koji je visok. Ako si stavimo previsok cilj, u slučaju ako se ne dostigne, bit će veće razočaranje. A ako se može proći u drugi krug – super! A biti treći i nastaviti natjecanje u Kupu kupova – mislim da možemo daleko otići. Neću gledati tako daleko. Neka se to otvori. I Viborg ima svoje ambicije, koji je u zadnje četiri godine tri puta bio prvak Europe, a Larvik je aktualni prvak Europe, Krim ovoga časa želi polufinale. Ni jedna od tih ekipa, isto kao i Podravka, ne misli biti četvrta. Svi imaju svoje ambicije i žele ostati u Europi, a mi moramo gledati prvenstveno sebe i tražiti bodove gdje god budemo mogli i igrati što bolje, pripremiti se i dati svoj maksimum.

BUDUĆNOST ZA TRENING S PODRAVKOM PLATILA ZRAKOPLOV

Neven Hrupec ocijenio je i događanja u klubu i oko kluba:

– Imamo svoj cilj, a drago mi je i za puno pozitivnih stvari koje se rade oko kluba, a vani se to možda ne vidi. Od prošle godine, od onog velikog duga i spremnosti da se klub ugasi, do ove godine, ambicije su naglo i visoko porasle, mi imamo svoj četvorogodišnji cilj. Ali: veseli me da smo kupili nove klupe za pričuvne igračice, veseli me da preuređujemo trofejni salon, da smo napravili saunu, da se vraćaju navijači. Sve su to pozitivne stvari da se klub vrati na stare staze. Isto tako drago mi je da su klubovi u Europi, treneri, prijatelji iz Europe, dali veliku podršku i pozitivno su iznenađeni. Jako su pozitivno odzvonila ova tri osvojena europska turnira. Evo, jedna Budućnost došla je trenirati i igrati s nama trening utakmicu. Nije došla ”bez vraga”, veliki su to troškovi, došla je trenirati dva dana s Podravkom, platili su zrakoplov. Znači da prepoznaju ovdje kvalitetu i rad, da imaju kvalitetan sparing prije Lige prvakinja. Dobre odnose imamo sa Györom, s Hypom, s Krimom. To su stvari koje govore da se klub gradi u svim segmentima, ne samo na terenu. Idemo velikim koracima prema naprijed, možda i brže nego što smo očekivali – mišljenja je Hrupec.