Nizozemska - Hrvatska // Foto Ivo Čičin-MašanskerNizozemska je poslala hrvatske juniorke u borbu za plasman od 9. do 16. mjesta na SP juniorki. U koprivničkoj dvorani Nizozemska je slavila s 22:21 (12:10). A i vodila je tokom cijele utakmice, Hrvatska je do prvog izjednjačenja došla tek u 45. minuti, a u zadnjoj minuti prokockala je napad za izjednačenje i produžetke.

Hrvatska // Foto Ivo Čičin-MašanskerZapravo, odlučio je slab ulaz u utakmicu u kojem je Nizozemska iskoristila sve što joj se ponudilo, a mlade Hrvatice puno su griješile, a ako nije bila obrana nizozemske golmanice, bila je greda i stativa. Kapitanović je spašavala koliko je mogla i nije jasno zašto je izmijenjena pred kraj utakmice. Klupa je shvatila svoju pogrešku, pa je Bešen otišla na klupu, a Kapitanović ponovno na gol.

Mičijević u skoku // Foto Ivo Čičin-MašanskerOsim vlastitih grešaka bilo je i nešto na što nisu mogle utjecati. Kod sudaca s raznih kontinenata neujednačeno je ili nepoimanje bîti pasivne igre. Kad je pasivna, onda nema dalje previše loptanja. A urugvajski suci držali su ruke u zraku tako dugo dok Nizozemska nije zabila gol.

Hrvatska je rijetko iskoristila kad joj je i bila ponuđena inicijativa zbog grešaka suparnika, ili dobre obrane (prvenstveno Kapitanović – 17 obrana, igračica je utakmice usprkos svim ostalim okolnostima). Promašen je i sedmerca u bitnom dijelu igre, kada se očajnički lovilo barem izjednačenje.

Nizozemska idu u četvrtfinale. Šteta da to nije Hrvatska, ljepše bi izgledalo domaćinstvo. A i publika je bila sjajna i došla je u velikom broju, usprskos povećanoj cijeni ulaznica (s 10 na 30 kuna). S napomenom da je za gledatelje s ulaznicom bio dostupan samo dio gledališta nasuprot zapisničkom stolu, a sav prostor s druge strane bio je namijenjen gostima, uzvanicima, VIP-ovcima i službenim osobama. Nekako je bilo rijetko na toj tribini.

Nizozemska - Hrvatska // Foto Ivo Čičin-Mašansker

IZJAVE IZBORNIKA NEVENA HRUPECA I IGRAČICE KATARINE PAVLOVIĆ

https://soundcloud.com/hrvatski-rukometni-savez/neven-hrupec-nakon-nizozemske

https://soundcloud.com/hrvatski-rukometni-savez/katarina-pavlovic-nakon-nizozemske

NIZOZEMSKA – HRVATSKA 22:21 (12:10)

KOPRIVNICA – Sportska dvorana gimnzaije Frana Galovića. Gledatelja: 900. Suci: Gabriel Gonzales i Camilo Prieto (oba Urugvaj). Delegati: Carlos Ferrea (Argentina) i Stella Vartanyan (Rusija). Kotrolor IHF-a: Dragan Načevski (Makedonija).

NIZOZEMSKA: Zimmerman (6+0), Nieuweneg (-),Van der Poll (4+0); Smits 9(5), Michielsen 1, Vollebregt 1, Pavković, Van Buren, De Ruijter 1, Van Duivenbode 3(2), Dulfer 2, Ter Elst, Steenbakkers 5,Van Leeuwen, Struijs. IZBORNIK: Peter Portengen.

HRVATSKA: Stojak (-), Kapitanović (16+1), Bešen (0+0); Pa. Posavec, Halili 1, Blažević, Dežić 6(3), Milosavljević 1, Domjan 2, Bukvić, Debelić 1, Mamić 1, Mičijević 1, Maljak 2, Pavlović 2, Kalaus 4. IZBORNIK: Neven Hrupec.

SEDMERCI: Nizozemska 8/7), Hrvatska 5(3).

ISKLJUČENJA: Nizozemska 4 minute (De Ruijter 2+2), Hrvatska 2 minute (Mičijević).

IGRAČICA UTAKMICE: Ivana Kapitanović (Hrvatska).

Pogled na dvorranu // Foto Ivo Čičin-Mašansker