Rukometašice Podravka Vegete danas su u svom sportskom domu, dvorani Gimnazije Fran Galović, ugostile protivnice iz Dugog Sela, rukometašice ŽRK Dugo Selo ’55. S obzirom na pogled na prvenstvenu ljestvicu na kojoj RK Podravka Vegeta ima tri pobjede, a ŽRK Dugo Selo tri poraza, jasno je bilo kako su rukometašice Zlatka Saračevića favoritkinje.

U zapisniku koprivničke momčadi nisu se našle Turk, Dumanska i Tsakalou, te Jandrašić i Mrđen. Prvih desetak minuta utakmice rezultat je bio izjednačen da bi se tad RK Podravka Vegeta počela odvajati od protivnica. Na poluvrijeme se otišlo s pet golova prednosti za Podravkašice, na semaforu je stajalo 18-13.

U drugom dijelu nastavilo se u istom ritmu, rukometašice Zlatka Saračevića održavale su stečenu prednost koja se kretala oko pet i šest golova prednosti. Tako je u 45. minuti, 15 minuta prije kraja susreta, Podravka Vegeta vodila 28-22. Jasno je bilo da bi sve osim pobjede rukometašica Podravka Vegete bilo ravno čudu, čudu koje se nije dogodilo. Konačan rezultat bio je 32-26.

U broju postignutih golova prednjačila je Selena Milošević, zabila je šest pogodaka, a tek u posljednjoj minuti utakmice upisala je prvi promašaj. Četiri je dodala Franušić, a po tri su zabile Mugoša, Zadravec, Milosavljević, Buljan i Carlos. Kod protivnica Bebek je zabila osam, a Čamber sedam golova.

Ovo je bilo sramota. Očigledno je da smo u velikoj krizi, psihološkoj. Imamo dva dana da se podignemo – rekao je trener Saračević nakon utakmice. 

Prva HRL za žene, 4. kolo, 21. listopad, 18 sati, SD Gimnazija Fran Galović

RK Podravka Vegeta – ŽRK Dugo Selo ’55 32-26 (18-13)

RK PODRAVKA VEGETA: Ećimović 5/21, Tucaković 4/14, Zadravec 3, Beganović 1, Karlovčan 1, Popović 2, Milošević 6, Džono 2, Milosavljević 3, Mugoša 3, Franušić 4, Buljan 3, Škarić, Zrnić, Bancilon 1, Carlos 3. TRENER: Zlatko Saračević.

ŽRK DUGO SELO ’55: Šebalj 8, Čalušić, Vuković, Čamber 7, Golub, Jakešević 2, Sedlar, Žerdin, Bebek 8, Novosel, Blažek 4, Galić 2, Svetec 3, Grgošević. TRENER: N. Plašić

ISKLJUČENJA: RK Podravka Vegeta 3×2 min, ŽRK Dugo Selo ’55 4×2 min

Foto: Ivan Brkić