Goran Trajkovski // Foto www.hr-rukomet.hrDirektorica RK Podravke s.d.d. Božica Palčić izvjestila je o popuni trenerskog kadra u Podravki Vegeti. Prošle sezone bio je evidentan nedostatak specijaliziranog trenera za vratarke, jer je iza Vladimira Vujovića, koji je otišao u Vardar, ostala velika praznina. Prema ritmu kojeg će odrediti trener Goran Mrđen, s vratarkama će u novoj sezoni raditi Goran Trajkovski.

Goran Trajkovski trener je vratarki u ženskoj juniorskoj reprezentaciji, gdje je radio i s Ivanom Kapitanović, a počeo je u Bjelovaru, radio dok su mu obaveze dopuštale i s Vladimirom Canjugom u A reprezentaciji, zatim u Ivaniću itd.

Alen MaroševićU novoj sezoni posao kondicijskog trenera, također po ritmu kojeg utvrdi stručni stožer, radit će Alen Marošević, Koprivničancima dobro poznat kao trener s koprivničkih bazena, ali i uspješni kondicijski trener u raznim sportovima. Tako su on kao trener, i tritlonac Denis Pleše, u prošloj natjecateljskoj sezoni osvojili sva tri naslova i tim rezultatom izborili plasman u triatlonsku reprezentaciju Republike Hrvatske.

TKO UMJESTO IVANE DRAGIŠIĆ?

Što se igračkog kadra tiče, zbog oboljele Ivane Dragišić (mononukleoza), traži se još jedna vanjska igračica, i u tom smislu, a i općenito, za popunu vanjske linije pregovara se s mlađim igračicama Podravke i s još nekim igarčicama iz hrvatskih klubova.

PRIPREME POČINJU 23. SRPNJA, U KOLOVOZU SUSRETI S MAĐARICAMA

Pripreme za novu sezonu počinju 23. srpnja. U kolovozu su u planu susreti s Érdom u Koprivnici (8. kolovoza), gostovanje kod Györa na pripremama jednom mjestu u Mađarskoj (15.kolovoza) te sudjelovanje na turniru u Dunaújvarosi (22-24. kolovoza). Predviđeno je da Podravka Vegeta bude u A grupi turnira s Debrecenom i Dunaferrom, dok bi u B grupi bili Féhervár, zagrebačka Lokomotiva i ruska Zvezda.

Bepov memorijalni turnir održat će se 29. i 30. kolovoza uz sudjelovanje Budućnosti iz Podgorice i Krim Mercatora iz Ljubljane.

DOMAĆIN KVALIFIKACIJA ZA LIGU PRVAKINJA JE KRAGUJEVAC

Regionalna liga neće se igrati ove sezone, Podravka Vegeta i Lokomotiva nastupat će u 1. HRL, a kvalifikacije za Ligu prvakinja 20. i 21. rujna igrat će se u Kragujevcu u Srbiji. Kragujveca je potvrdio domaćinstvo, pa je otpala mogućnost da domaćin bude Koprivnica.