S utakmice s Umagom u Koprivnici 17. listopada 2015. // Foto Ivo Čičin-MašanskerZbog zauzetosti dvorane u Umagu utakmica 20. kola 1. HRL za žene između Umaga i Podravke Vegete igrat će se u četvrtak umjesto u subotu, priopćeno je iz kancelarije RK Podravke s.d.d.

U subotu 19. ožujka premo tome igrat će se utakmice:

Zamet – Lokomotiva
Split – Split 2010
Osijek – Đakovo
Trešnjevka – Sesvete Agroproteinka
Koka – Zrinski
Dugo Selo 55 – Bjelovar

S najvećim zanimanje očekuje se utakmica Zamet – Lokomotiva, jer rezultat te utakmice donosi rasplet na vrhu tablice. Računica je jednostavna. Uvjet za nju je da Podravka Vegeta pobijedi u Umagu. Pobijedi li Zamet Lokomotivu postat će pratitelj Podravke Vegete na drugom mjestu s pet bodova zaostatka, a Lokomotiva pada na treće mjesto sa zaostatkom od šest bodova. Pobijedi li Lokomotiva, Zamet se udaljava na sedam bodova zaostatka, Lokomotiva ostaje na četiri. U slučaju neriješenog rezultata Lokomotiva bi ostala druga, ali s pet bodova manje, a Zamet treći sa šest bodova manje.

Dogodi li se da Podravka Vegeta u Umagu osvoji samo bod ili izgubi, onda se tablica zgušnjava, a jedan od suparnika, Lokomotiva ili Zamet, približavaju se. No, nakon 20. kola preostaje još šest kola, a Podravka Vegeta igra s oba konkurenta za vrh: s Lokomotivom u Koprivnici za mjesec dana, 16. travnja, a sa Zametom u Rijeci u zadnjem kolu 7. svibnja.

USKORO PAROVI ČETVRTZAVRŠNICE KUPA

Kako s danas igraju utakmice 1/8 finala kupa za muške, to će vjerojatno do kraja tjedna biti obavljeno izvlačenje četvrtfinalnih parova za muške i ženske. Podravka Vegeta ušla je u četvrtzavršnicu pobjedom nad Umagom u gostima.

U 1/4 finale plasirali su se ove ženske ekipe: Podravka Vegeta, Zelina, Sesvete Agroproteinka, Lokomotiva, Zamet, Bjelovar, Ivanić i ŽARK Split. Igrat će se samo jedna utakmica u utorak 13. travnja, a pobjednici će igrati završnicu na turniru u Umagu od 12. do 15. svibnja.