Juriš na fotoaparat // Foto Ivo Čičin-MašanskerRukometašice Podravke Vegete na gostovanju u Rumunjskoj svojim ponašanjem pokazuju da su čvrsto na zemlji, da se raduju igri i da se ne boje nikoga. Ali cijene. Održan je trening u dvorani Horian Demain, a to je dvorana u kojoj je jedna generacija koprivničkih rukometašica već igrala 2008. godine. Ima 3000 mjesta, kapacitet je nešto veći nego u Koprivnici. Bit će puna.

Miranda Tatari pred kamerom // Foto Ivo Čičin-MašanskerOdmah na ulazu u dvoranu čekala je jedna od rumunjskih TV ekipa i najprije je ”preispitan” trener Podravke Vegete Neven Hrupec, a onda je pred kameru i mikrofon stala kapetanica Miranda Tatari. Jezik komunikacije je engleski. Bez zamuckivanja, a oboje je govorilo rafalno. Hrupec je objasnio da se ne boje atmosfere, jer su na to naučeni, a bome i U Jolidon Cluj čeka u Koprivnici slična.

Domaći su se začudili kad se nakon zagrijavanja zakotrljala nogometna lopta. Alo to je tako na gostovanju. Malo se razbije atmosfera natjecanjem od pola sata. Pobijedila je ekipa u kojoj su bili treneri Hrupec i Vujović, iako su u onoj drugoj opasne ”k’o vrag” bile Tatri i asistentica Gaće.

Nogomet // Foto Ivo Čičin-MašanskerNakon toga slijedio je rukometni dio treninga, silovit, koji je pokazao da su rukometašice zdrave i orne, tj. da se  na njima ne osjeća težina puta, odnosno višesatno truckanje po rumunjskim, pa i mađarskim cestama.

U subotu prije podne slijedi još jedan sastanak taktičkog karaktera, a dobra je vijest da se nakon utakmice neće ići na vrat na nos, već natrag u hotel. Svlačionice u dvorani su jako hladne, a prognoze za subotu nisu blistave, pa će se tuširanje obaviti u hotelu. Povratak je tek nakon večere.

NAVIJAČKA IZ KOPRIVNICE I KOŠARKAŠKA PODRŠKA IZ CLUJA

Na utakmicu se sprema desetak navijača iz Koprivnice, koji su zdušno navijali i u Györu. Jedan kombi i naporan put, ali u Mađarskoj su vrijedili.

Vladimir Vujović i Vedran Nakić // Foto Ivo Čičin-MašanskerNo, bit će potpore i iz Cluj Napoce. U lokalnom klubu koji je vodeći u 1. ligi, igra Vedran Nakić, sin Davorina Nakića, koji je trenutno delegat FIBE i Fibin instruktor za suce. Vedran je inače nećak od pokojnog varaždinskog sportskog novinara Ivice Vukotića, koji je početkom devedesetih za Sportske novosti vjerno pratio nastupe Podravke u međunarodnim natjecanjima.

Pune torbe od mame iz Varaždina trnsportirao je Podravkin trener golmanica Vladimir Vujović, a Vuja je na ovo dodao:

– Na utakmicu će doći i trener košarkaša Cluja Nenad Bavčević, bivši trener u Splitu. Rekli su mi obojica da će dati podršku na utakmici. Rekao sam da mi je drago i da ćemo rado popiti kavu.

Veliki mali svijet.

tekst i foto Ivo Čičin-Mašansker