Održana je konferencija za medije uoči utakmice 11. kola DELO Lige prvakinja s francukim Brestom koja će se odigrati u nedjelju s početkom u 14.00 sati u ŠSD Josip Samaražija-Bepo. Utakmicu će suditi suci iz Grčke, Michalis Tzafeoropoulos i Andreas Bethmann. Delegatkinja će biti Janka Stasova iz Slovačke. Današnjoj konferenciji su prisustvovali trener Goran Mrđen te igračice Sara Šenvald i Lea Franušić.

Lea Franušić//foto: Romana Mihalec//RK Podravka

Jučer smo odigrali utakmicu sa Zelinom, pridružile su nam se dvije igračice, nove snage i bio je to dobar izazov da probiju led i da budu s nama. Znate da imamo problema s ozljedama i to nam je zaista trebalo. Posebno mi je drago da su nam došle igračice iz hrvatske lige i nadam se da će se dobro uklopiti pa koristim priliku da im poželim dobrodošlicu i da se što prije uklope u ekipu. Što se tiče Bresta, kao i svaka utakmica dat ćemo sve od sebe, bez obzira na protivnika. Pokušat ćemo odigrati čvrstu obranu, zatvoriti im pivota i crtu što im je najjači adut. Dat ćemo sve od sebe i igrati sto posto pa što bude – rekla je Franušić. 

Dobrodošlicu novim igračicama poželjela je i Sara Šenvald te se usmjerila prema nadolazećem izazovu.

Sara Šenvald//foto: Romana Mihalec

Mislim da se moramo fokusirati na sebe jer igramo protiv kvalitetne ekipe koja na svakoj poziciji ima po dvije reprezentativke. Nemaju neku slabu kariku, teško im je naći manu. Mislim da smo u prošloj utakmici protiv Dortmunda pokazali dva različita poluvremena i da bi nam drugo trebalo biti nit vodilja i pravac na koji se trebamo orijentirati i tome težiti u sljedećoj utakmici – rekla je Šenvald. 

Goran Mrđen//foto: Romana Mihalec//RK Podravka

Zadovoljstvo zbog dolaska novih igračica iskazao je i trener Goran Mrđen, a što se tiče Bresta naglasio je što ne bi volio da se dogodi u toj utakmici.

Ne bi volio da prvo poluvrijeme bude kao protiv Dortmunda. Ako sam za nešto bio siguran da ćemo se baciti na glavu onda sam bio za tu utakmicu, a ispalo je obrnuto. Mislim da nam ova utakmica treba biti izazov, izazov je igrati Ligu prvakinja i tu trebamo tražiti svoj motiv. Što će biti u šezdeset minuta, trebamo od prve do šezdesete stvarno zapet. Ja mislim da bi puno igračica u Hrvatskoj bilo jako sretno i ponosno da mogu igrati Ligu prvakinja. Ajmo mi krenuti od toga da nama to bude izazov, a onda je vjerojatno i pozitivan rezultat bliže – rekao je trener Goran Mrđen. 

Zdravstveno stanje u ekipi i dalje nije dobro.

Ne štede nas ozljede. Jučer je Selena, povrijedila rame. Rekao sam jučer, onako od jada, da nemamo vanjsku liniju ni za ”čovječe ne ljuti se”. Što je tu je. Imamo multipraktik, Kori može sve, samo što ne brani. Ružno je riječi da nam sad to bude izazov, kako će biti izazov da se netko povrijedi, ali ajde da budemo motiviraniji. Ne lete ni oni iako ono što sam jučer gledao protiv Bukurešta, lete – zaključio je Mrđen. 

Ulaznice će biti dostupne u prostorijama kluba, ali zbog epidemiološke sitacije ne smije se ulaziti u prostorije kluba nego će se izdavati ispred prostorija.

Ovoga puta zbog manjeg broja ulaznica, samo 200, one neće biti dostupne na već poznatim lokacijama nego isključivo u dvorani i to u petak od 10 do 15 sati te na dan utakmice na ulazu u dvoranu u slučaju da dio ulaznica ostane. Utakmica će se izravno prenositi na 2. programu Arena Sport televizije.