Održana je konferencija za medije uoči 1. kola DELO Lige prvakinja koje je na rasporedu ove subote 11. rujna u Školskoj sportskoj dvorani Josip Samaržija-Bepo s početkom u 18 sati. Podravka Vegeta će u prvom kolu snage odmjeriti s dvostrukim osvajačicama ovog elitnog natjecanja, crnogorskom Budućnosti. Na današnjoj konferenciji za medije sudjelovali su trener Neven Hrupec te igračice Dejana Milosavljević i Dijana Mugoša.

Svoje viđenje trenutnog stanja u ekipi i atmosfere dale su igračice Dejana Milosavljević i Dijana Mugoša.

Foto: Ivan Brkić (Dejana Milosavljević o utakmici s Budućnosti)

Jako smo nestrpljive i jedva čekamo da sve krene. Želimo pokazati sve što smo sve radile dosad i nadamo se najboljem. Imamo puno širi kadar što je u ovakvom natjecanju potrebno i mislim da imamo potencijal uz nove cure koje još nisu iskusile ovaj rang natjecanja koje imaju veliku želju i motiv vjerujem da možemo napraviti korak više nego prošle godine – rekla je Milosavljević.

Foto: Ivan Brkić (Dijana Mugoša o očekivanjima)

Za mene je to poseban dan i posebna utakmica, ali ništa manje bitna nego sve ostale. Za svaku utakmicu se spremamo 100 posto tako i za njih. Atmosfera je dobra, a imamo i dosta novih igračica koje kao i mi željno iščekuju početak i prvu utakmicu. Dat ćemo svoj maksimum, pripremamo se dobro i jedva čekamo da počne – rekla je Mugoša i dodala kako vjeruje da ova ekipa može napraviti dosta no jako dobro poznaje i Budućnost, svoje suigračice iz reprezentacije.

Odlično poznajem cure iz Budućnosti i znam da će htjeti pobijediti jer je njihov karakter jednostavno takav. Na nama je da se borimo najbolje što možemo kako za tu tako i za svaku utakmicu koja dolazi. Ipak smo na domaćem terenu. S obzirom da se dosta priča da su nam Budućnost i Dortmund šanse, ja se ne bi složila jer vjerujem da imamo dosta šanse i uz podršku publike možemo se nadati najboljem – zaključila je Mugoša.

Foto: Ivan Brkić (Trener Neven Hrupec o zdravstvenom stanju u ekipi i očekivanjima)

Što očekuje od utakmice koja slijedi te kakvo je stanje ekipe uoči velikog otvaranja rekao je trener Neven Hrupec.

Sve je uobičajeno, ima nekih manjih poteškoća koje su sastavni dio treninga. Nemamo većih povreda i dočekujemo ekipu Budućnosti spremni. Želimo dati sve od sebe da i napraviti sve što je u našoj moći da ostvarimo prvu pobjedu na domaćem terenu. Ovaj start je za sve specifičan jer ni mi nemamo puno informacija o njima, a isto tako ni oni o nama i već drugo kolo će biti lakše. Znamo da su neke iskusne igračice napustile Budućnost i da su se pomladile, ali s druge strane takvu situaciju imamo i mi. Očekujemo borbenu, discipliniranu i čvrstu Budućnost, ali moramo dati svoj maksimum da tu utakmicu odigramo što bolje – rekao je trener Neven Hrupec.

Ulaznice će biti besplatne i ponovno će u dvoranu moći 400 navijača. Podjela će biti ispred dvorane u petak 10.rujna od 14h-17h. Za preuzimanje ulaznica potrebno je dati ime i prezime te imati važeću covid potvrdu. Navijači će ponovno ulaziti kroz glavni ulaz u Gimnaziju Fran Galović i dužni su prilikom ulaska dati osobnu na uvid te covid potvrdu na očitanje uz obavezno nošenje maske u dvorani.

Utakmicu će suditi sudački par iz Slovenije Ozren Bačković i Mirko Palačković, a delegat EHF-a Balázs Soós iz Mađarske. Prijenos će biti od 17.55 sati na 2. programu Arena Sport televizije. 

Foto: Ivan Brkić