cro-gbr-05-photo-uros-hocevar-ihfOčekivano, hrvatska reprezentacija završila je prednatjecanje na olimpijskom rukometnom turniru pobjedom. Domaćin je bio preslab suparnik, ali pun elana i red je da i domaćini sudjeluju u natjecanjima, ma kakve kvalitete bili: Hrvatska – Velika Britanija 37:14 (17:6).

Izbornik Canjuga isprobao je sve igračice, više one koje su u ranijim utakmicama manje igrale. I to je dobro, jer je mogao vidjeti na čemu smo.

Naime, u četvrtfinalu u utorak pripala nam je Španjolska, trećeplasirana iz B grupe. Sa Španjolskom se predobro znamo. Pobjeda vodi ovu reprezentaciju u neslućene rukometne i olimpijske visine: u borbu za medalju. Prvoplasirana reprezentacija iz naše, A grupe, Brazil igrat će s Norveškom, trećeplasirana Rusija odmjerit će snage s Korejom, a četvrtoplasirana Crna Gora s Francuskom.

OLIMPIJSKI TURNIR, UTAKMICA 5. KOLA GRUPE A

HRVATSKA – VELIKA BRITANIJA 37:14 (17:6) 

LONDON – Dvorana Copper Box. Gledatelja: 4792. Suci: Carlos Maria Marina i Dario Leonel Minore (Argentina).

HRVATSKA: Grubišić (8+2), Jelčić (11+1); 1 Tatari 1, Jovetić 5, Šerić 5, Gaće 2, Pušić-Koroljević 1, Horvat 3, Franić 3, Penezić 2, Lovrić 2, Zebić 4(3), Milanović Litre 4, Bašić 5. IZBORNIK: Vladimir Canjuga

VELIKA BRITANIJA: Hargreaves (2), Mayes (6); Lam-Moores 1, Van der Weel 1, Heglund 2(1), McCafferty 1, Jukes 2, Goodwin, Fairbrother 3, Byl, Leuthold, Palies 2, Fudge, Gerbron 2(1). IZBORNIK: Jasper Holmris.

SEDMERCI: Hrvatska 3(3), Velika Britanija 5(2)

ISKLJUČENJA: Hrvatska 6 minuta (Šerić, Horvat, Bašić), Velika Britanija 8 minuta (Heglund 2+2, McCafferty, Fudge po 2).