S utakmice Trešnjevka - Podravka Vegeta jesenas u Zagrebu // Foto Ivo Čičin-MašanskerPrije reprezentativne stanke (od 6. do 19. ožujka) igrat će se 19. kolo 1. HRL za žene. Podravka Vegeta u petak, 4.ožujka igra s Trešnjevkom u Koprivnici.

Utakmica će igrati u Sportskoj dvorani gimnazije Frana Galovića s početkom u 18 sati. Sudit će Hrvoje Čambala (Križ) i Marin Šimić (Sesvete), a nadzornik HRS-a je Bruno Androš iz Osijeka.

Nakon te utakmice u 20 sati igrat će se utakmica 2. HRL sjever između Podravke Lino i TVIN-a Virovitice. Petak je određen stoga što je gimnazijska sportska dvorana u subotu zauzeta zbog hrvačkog turnira.

Ni jedna utakmica nije nevažna, pa tako ni ova s Trešnjevkom. Iako, ruku na srce, Trešnjevka nije više ono što je bila, bitno je oslabljena, ali na 10. mjestu s 15 bodova bliže je koloni u sredini tablice, nego onoj na dnu. Važna je također i utakmica između Bjelovara i Lokomotive. Zamet i Sesvete Agroproteinka čekaju na kiks Zagrepčanki, koje drže drugo mjesto na tablici, a i Podravka Vegeta još lakše bi disala kad bi se pratitelji udaljili.

Na tablici vodi Podravka Vegeta s 34 boda, slijede: 2. Lokomotiva 30, 3. Zamet 29, 4. Sesvete Agroproteinka 28, 5. Umag 20, 6. Koka 19, 7. Split 2010 17, 8. Zrinski 16, 9. Bjelovar 16, 10. Trešnjevka 15,11. Dugo Selo 55 11, 12. Osijek 8, 13. Split 6, 14. Đakovo 2.

Parovi svih utakmica 19. kola 5. ožujka: Podravka Vegeta – Trešnjevka (petak, 4, ožujka u 18), Bjelovar – Zamet, Zrinski – Dugo Selo 55, Sesvete Agroproteinka – Koka, Đakovo – Umag, Split – Osijek, Lokomotiva – Split 2010.

VRIJEME NASTUPA TRI NAŠE REPREZENTACIJE

Nakon ovog kola slijedi stanka do 19. ožujka, vrijeme u kojem će senirska reprezentacija igrati dvije kvalifikacijske utakmice sa Crnom Gorom za Europsko prvenstvo. U reprezentaciji je sedam Podravkinih igračica ( Kapitanović, Nemaškalo, Nikšić, Milošević, Krsnik, Vidak i Franković).

U kadetskoj reprezentaciji, koja u vremenu od 10. do 13. ožujka igra dvije pripremne utakmice u gostima sa Slovačkom, šest je Podravkinih igračica (Šafar, Karlovčan, Pavlović, Mrđen, Papac i Franušić).

I na kraju, juniorke igraju kvalifikacija za odlazak na SP s Grčkom, Švicarskom i Norveškom, a u reprezentaciji je Podravkina Sara Šenvald. Kvalifikacije se od 18. do 20. ožujka igraju u Đurđevcu. Ukupno je u reprezentativnom pogonu 12 igračica s liste prve ekipe od njih ukupno 16 (povremeno, naime, igra i Lara Pavlović).

Nakon ta dva reprezentativna tjedna nastavit će se domaće prvenstvo na kojem će se u vrhu stvari pomalo rasčistiti. Sastaju se, naime, Zamet i Lokomotiva, dok je Podravka Vegeta na ozbiljnom gostovanju u Umagu.

PODRAVKA LINO UGOŠĆUJE TVIN VIROVITICU

Prvenstvena utakmica 2. HRL sjever za žene između Podravke Lino i TVIN trećeplasirane ekipe TVIN Virovitice igrat će se u Sportskoj dvorani Gimnazije Frana Galovića u Koprivnici ovoga petka, 4.ožujka. s početkom u 20 sati, nakon utakmice 1. HRL Podravka Vegeta – Trešnjevka.

Sudit će Robert Magić i Sandro Špiranec (obojica Trnovec Bartolovečki), a nadzornik HRS-a je Dražen Golub iz Čakovca.

Podravka Lino i Pitomača vode na tablici s 18 bodova, Pitomača s utakmicom manje. Slijede: 3. TVIN Virovitica 12, 4. Đurđevac 8, 5. Darda 8, 6. Vukovar 6, 7. KTC 4 i 8. Brod bez bodova.

U 13. kolu još igraju KTC – Vukovar i Pitomača – Brod, a slobodni su Darda i Đurđevac.

DJEVOJČICE IGRAJU U VARAŽDINU I BJELOVARU

U subotu 5. ožujka 2016. u Školskoj sportskoj dvorani Graberje u Varaždinu igrat će se 7. krug Rukometne lige Regije sjever za djevojčice B. Početak turnira je u 9 sati.

Raspored utakmica

9,00 Koka 2 – Đurđevac
9,45 Koka 1 – Podravka
10,30 Koka 2 – Podravka
11,15 Đurđevac – Koka 1

Bjelovar je, pak, u nedjelju domaćin 7. kruga turnira 1. HRLD (Prve hrvatske rukometne lige djevojčica). Utakmice će se igrati u Sportskoj dvorani Srednjih škola, Poljana dr. F. Tuđmana 11.

Raspored utakmica

10,00 KTC – ŽRK Bjelovar
11,00 Podravka – RŠD Bjelovar
12,00 RŠD Bjelovar – KTC
13,00 ŽRK Bjelovar – Podravka