Podravka Vegeta - Zrinski // Foto Ivo Čičin-MašanskerObjava rezultata utakmice Lokomotiva – Koka (pobjeda Koke 21:24) prije koprivničke utakmice Podravka Vegeta – Zrinski, 30:24 (18:13), trebala je biti stimulans za dobru igru, lijepu igru i pokaz želje za pobjedom i ostvarenjem bodovne razlike na vrhu tablice 1. HRL. Umjesto toga gledali smo poletnu igru Zrinskog i mučenje sebe, lopte i gledatelja sadašnjih i budućih prvakinja Hrvatske.

Podravka Vegeta - Zrinski // Foto Ivo Čičin-MašanskerNo, ovo je uvjetno: prvak se može biti ako se zadatak (kod nas se to prevodi na ”stranjski” – misija) obavi korektno, punom snagom i s odgovornošću prema gradu, sponzoru i onih skoro 200 gledatelja koji su uvijek vjerni koprivničkim rukometašicama.

Naime, gubitak bodova Lokomotive u 14. kolu (boda od Bjelovara) i 15. kolu (oba od Koke), nisu razlog za slavlje, već za oprez. Isto tako i gubitak bodova Zameta u Sesvetama (ogromnih 36:26). Oprez na što smo upozoravali uoči utakmice sa Zrinskim. Ne zato što bismo se bojali mladih cura iz Čakovca, već zato što se bojimo sami sebe.

Podravka Vegeta - Zrinski // Foto Ivo Čičin-MašanskerCure, ovo što ste igrale, osim u nekim dijelovima (kapa dolje Dori Krsnik), ali kao cjelina bilo je – negledljivo. Obrana – slaba, zbog nje je Zrinski u početku dosta dugo vodio, u napadu neoprezno, a upute trenera išle su u vjetar. Jer mi smo, je li, prvaci. Mi smo strašna Podravka pred kojom će svi pokleknuti, a mi ćemo šetajući po terenu kupiti lovorike.

Tak’ ne bu išlo. Sve se mora u pristupu stubokom promijeniti. Jer, čiji vi ono dres nosite djevojke? Ekipe koja je europski rekorder u broju sudjelovanja u EHF Ligi prvakinja, najsupješnijoj ženskoj ekipi u državi s ukupno četrdeset i više pobjedničkih pehara za osvojena državna prvenstva i osvojene kupove. Zbog te izuzetno bogate tradicije, svaka utakmica mora biti kao finale. Svakog tjedan finale, svakog tjedna friška potvrda vrijednosti.

Kad igramo dobro, pa ako se i izgubi, ističemo i često vas branimo i šaljemo u svijet lijepu sliku. Da bi to mogli i dalje, potrudite se već na idućoj utakmici u Bjelovaru da slika bude poboljšana, da se nećemo plašiti gostovanja u susjednim mjestima i prosipanja razlike od četiri boda koja nas vodi k novom peharu.

Lekciju ste vjerojatno primile od trenera, klupski zadatak (misiju) znate. Nema više isprika da ste neuigrane, ili s 20 i više godina neiskusne. Kad se može očeikati vaša klasa, ako ne sada?!

UTAKMICA 15. KOLA 1. HRL ZA ŽENE

PODRAVKA VEGETA – ZRINSKI 30:24 (18:13)

KOPRIVNICA – Sporstka dvorana Gimnazije Frana Galovića. Gledatelja 200. Suci: Goran Cupek i Robert Kožuhar (Garešnica). Nadzornik HRS-a: Saša Brabec (Virovitica).

PODRAVKA VEGETA: Jukić (2+0), Kapitanović (8+2), Milenković (-); Nikšić 2, Dežić 3, Karlovčan, Šenvald, Krsnik 7, Milošević 4, Džono 2, Nemaškalo 3, I. Mrđen, Papac, Dragišić 1, Vidak 6(1), Franković 2. TRENER: Goran Mrđen.

ZRINSKI: Kozjak (2), Ivačić (3); P. Posavec 4, Šarić, Glad 1, S. Posavec 5(2), Sinanović, Ladić, Balić, Resman 3, Horvat 3, Lupić, Gavrić 5(1), Androić, Maljak 3. TRENER: Željko Golik.

SEDMERCI: Podravka Vegeta 2(1), Zrinski 5(3).

ISKLJUČENJA: Podravka Vegeta 10 minuta (Milošević 2+2+2, diskv. u 43′, Džono, Franković), Zrinski 6 minuta (Horvat, Gavrić, Resman).

CRVENI KARTON: Milošević (43 – treće isključenje u 43. minuti)).

IGRAČICA UTAKMICE: Dora Krsnik (Podravka Vegeta).

Svi rezultati 15. kola: Podravka Vegeta – Zrinski 30:14, Lokomotiva – Koka 212:14, Sesvete Agroproteinka – Zamet 36:25, Split – Trešnjevka 20:23, Đakovo – Bjelovar 21:30. Osijek – Umag 21:27, Split 2010 – Dugo Selo 55 21:21.

Na tablici Podravka Vegeta vodi s 28 bodova, druga je Lokomotiva s 24, treći Zamet s 23 boda, a četvrte su Sesvete Agroproteinka s 22 boda.Podravka Vegeta - Zrinski // Foto Ivo Čičin-Mašansker