Djevojčice Podravke 3 (godište 2006. i mlađe) su u nedjelju 26.09.2021. odigrale dvije prijateljske utakmice s RK Dugo Selo ’55 iz Dugog Sela i RK Trešnjevka iz Zagreba. U dvije utakmice su ostvarile polovičan uspjeh.

U obje utakmice djevojčice Podravke imale su dosta oscilacija što ovaj put nije donijelo željeni rezultat. Utakmica s Dugim Selo u otvaranju se igrala gol za gol, a domaće igračice rezultatski se odvajaju u drugom dijelu prvog poluvremena najprije na pet razlike te na odmor odlaze s rezultatom 12:7.

Drugo poluvrijeme Koprivničanke povećavaju rezultatsku prednost na +8 koja tijekom poluvremena varira od 5-8 pogodaka razlike. Na kraju utakmicu zaključuju uvjerljivom pobjedom 28:21.

U drugu utakmicu s Trešnjevkom Podravkine djevojčice su ušle odlično i do jedanaeste minute igralo se gol za gol. Neriješen rezultat 6:6 u tom trenutku gošće prelamaju i odvajaju se na tri pogotka prednosti te u konačnici na odmor odlaze 17 : 12. Drugo poluvrijeme domaće odlično otvaraju i u pet minuta nastavka postižu četiri gola u nizu te su samo na gol zaostatka 17 : 16. Nažalost tada rade nekoliko pogrešaka u obrani i napadu i Trešnjevka odlazi na 20 : 17. Domaće ponovno pokušavaju sustići zaostatak i dolaze na 20 : 20. Amplitude dobre i loše igre se izmjenjuju do kraja utakmice i Trešnjevka tijesno pobjeđuje 27 : 26.

Nažalost za nešto više je ovaj put trebalo više hrabrosti u ključnim trenucima pogotovo protiv iskusnije ekipe – rekao je trener Nenad Smiljanec nakon pripremnih utakmica. 

Za Podravku 3 igrale su: Ena Cvelber 9, Petra Djurdja 1, Lara Zvonar 2, Petra Canjuga 6, Magdalena Rumek 6, Tara Đelekovčan 18, Dorotea Sinjeri, Rajna Šambar, Lana Hrnčić 1, Chiara Markić, Lucija Horvat, Stella Pintarić 5, Ana Javorić 6.

Slike: Gabrijela Domović

Tekst: Nenad Smiljanec