TRENERI SURADNICI // Piše trenerica Snježana Petika

U predahu, arhivska snimkaPodravka Lino u 3. kolu 2. HRL sjever pobijedila je u gostima u Virovitici: TVIN Trgocentar – Podravka Lino 31:38 (17:17). Nakon loše odigrane utakmice prošlog vikend sa Zrinskim, subotnja utakmica odigrana u Virovitici sa TVIN Trgocentrom pružila je bar malo utjehe i donekle isprala gorak okus u ustima koji je ostao od prethodnog kola.

Samo sastavljanje ekipe, koja je trebala poći na put bila je čista agonija. Od 27 igračica s kojima raspolažemo, jedva smo uspjeli skupiti sastav za nastup, pa su se tako u sastavu našle čak četiri vratarke. Neke cure su ozlijeđene (Hmelina, Šenvald), bolesna je Pejak, neke zbog godina nemaju pravo nastupa, a neke se često ne pojavljuju na treninzima. Ali bez obzira na sve nedaće, gostovanje je za nas bilo uspješno. Upisana su još dva dragocjena boda i prikazan (po meni) dobar i kvalitetan rukomet.
Početak utakmice bio je izjednačen, da bi smo se sredinom prvog poluvremena odvojili na pet golova razlike (7:12, 8:13), nakon čega smo ponovno dozvolili iskusnim domaćim igračicama da se vrate u egal i na odmor se odlazi rezultatom 17:17.
Drugo poluvrijeme se također dugo igralo gol za gol. Dugo smo lomili suparnice, strpljivom i pametnom igrom čekali smo trenutak kada će igračice TVIN-a početi padati. Taj trenutak smo dočekali i serijom 5-0 rezultat dižemo na 27:32 i pitanje pobjednica bilo je riješeno.
Mogu reći da smo se nakon prošle utakmice (za koju ni danas ne znam što se dogodilo), vratili rukometu kakvog težimo igrati, tj. brzoj igri u napadu s puno kombinatorike, lijepih asistencija, igri u kojoj su svi opasni i u kojoj svi zabijaju, a u obrani čvrstom i agresivnom igrom prisiljavamo suparnice da griješe, nakon čega te greške pretvaramo u kontre i polukontre. Naš cilj je pokazivati ovakvu razinu igre na svakoj utakmici. Iz utakmice u utakmicu moramo težiti da imamo konstantnost bez obzira što je ekipa mlada i što je to još teško postići. Uostalom, puno je zabavnije kada se pobjeđuje.
Nikoga ne bih htjela izdvajati, sve su igračice odigrale u rasponu od dobre igre do briljantne. Trčalo se , borilo, asistiralo, istina i griješilo se, ali kada se sve bore i igraju kao jedna i greške se manje vide i manje koštaju. Najbolja pojedinka u sastavu TVIN-a bila je golmanica Feketija. Bez obzira što broj primljenih golova sugerira da su domaće golmanice imale loš dana, stvarnost je bila drugačija i da nije bilo Feketije, razlika za nas bi bila osjetno veća.

3. KOLO DRUGE HRL SJEVER
TVIN TRGOCENTAR – PODRAVKA LINO 31:38 (17:17)
VIROVITICA – Sportska dvorana Tehničke škole. Gledatelja 200. Suci: Deni Marčinković i Mario Topalović (oba Bjelovar). Nadzornik: Goran Stojanović (Osijek).
ŽRK TVIN TRGOCENTAR: Majkovčan, Feketija, Poljanac, Biuk; Rončević 3, Milković, Blažević, Brođanac, Bajsar 7, Jezidžić 6, Špiranec 5, Đud 6, Zoretić, Novosel, Sabo 4. TRENER: Željko Poljak
PODRAVKA LINO: Markanović, Krmpotić, Šafar, Kosnica; Alvir 2, Benotić, Pavlović 5, Papac 3, Horvat 1, Zagorščak 9, Karlovčan 2, Mrđen 4, M. Oremović 5, Ljubić 1, A. Oremović 6, Široki. TRENERICA: Snježana Petika.
SEDMERCI: TVIN Trgocentar 4(2), Podravka Lino 7(3).
ISKLJUČENJA: TVIN Trgocentar 14 minuta (Jezidžić, Špiranec i Sabo 2×2, Rončević 2), Podravka Lino 6 minuta (Zagorščak 2×2, Alvir 2).

IDUĆE UTAKMICE
Za vikend na redu je dvostruki program. U subotu se igra 4. kolo 2. HRL sjever Podravka Lino – Đurđevac, a u nedjelju počinje 1. HMKRL sjever, domaćini smo prvog kruga i sa Zrinskim i Kokom.