Lokomotiva - Podravka, 9. svibnja 2012. // Foto Ivo Čičin-MašanskerPodravka Vegeta potvrdila je novi, 19-i, naslov rukometnih prvakinja Hrvatske. U derbiju prvenstva i 25. kola 1. HRL za žene Podravka Vegeta pobijedila je zagrebačkom Domu sportova Lokomotivu 21:27 (12:12). Uz mnogo muke, Lokomotiva je bila raspoložena za igru, ali je na kraju do izražaja uz snagu, došla i kvaliteta Podravkina sastava.

Podravka Vegeta praktički je osvojila novo prvenstvo s pet bodova prednosti. Utakmica s Lokomotivom bila je ključna za taj statistički dio prvenstva. U principu, moglo se i izgubiti s manjom razlikom, moglo se i odigrati neriješeno, konačni ishod prvenstva bio bi isti.

Lokomotiva je počela snažno i motivirano, a od 10. minute sve do pred kraj poluvremena imala je i vodstvo. Povremeno i s tri razlike (7:4, 9:6, 10:7). Poluvrijeme je bilo 12:12, ali bez bojazni za Koprivničanke. Naime, nisu sve igrale ”punim gasom”, pa se očekivalo da će ”proraditi”.

I dogodilo se to u drugom dijelu, nakon što je od 38. minute bilo 15:15 i pet minuta bez golova. No u 2. poluvremenu ”dogodila se” Maja Kožnjak, koja je zabila tri ključna gola, od kojih osobito važnim smatramo onaj za vodstvo od 16:18 u 48. minuti. Lokomotivi je do kraja ponestalo snage i ideje, iako je trener Šoštarić radio veliki pritisak na igračice da učine više. Nisu mogle i Podravka Vegeta je rutinski dovela utakmicu do kraja i pobijedila 21:27.

Čestitke djevojkama na novom naslovu.

No, naslov se službeno potvrđuje u petak, kada se u 17 sati u Koprivnici igra zadnja prvenstvena utakmica sa Sinjom, nakon čega slijedi predaja pehara i podjela medalja.

UTAKMICA 25. KOLA 1. HRL ZA ŽENE 

LOKOMOTIVA – PODRAVKA VEGETA 21:27 (12:12) 

ZAGREB – Dom sportova, dvorana 2. Gledatelja 400. Suci: Matija Gubica (Petrijevci) i Boris Milošević (Osijek). Nadzornik HRS-a: Boris Crnojević (Kutina).

LOKOMOTIVA: Razum (-), Bukovina (14+1); Smiljanić, Puljić, Lisjak, Krsnik 2, Pasarić, Ježić, Janković, Bušić, I. Milić 4, I. Milanović Litre 2, Bašić 2, M. Milić 4, Ž. Čović 3, Poljak 4(4). TRENER: Nenad Šoštarić.

PODRAVKA VEGETA: Žderić (1+1), Jelčić (11+0), Kapitanović (-); A. Čović 1, Kožnjak 3, Pongrac 1, Šenvald, Petković 3, Gaće 3, Damnjanović 6(2), V. Milanović Litre 2, Dragišić, Havić, Tatari 2, Horvat 2, Pušić-Koroljević 4(1). TRENER: Neven Hrupec.

SEDMERCI: Lokomotiva 5(4), Podravka Vegeta 5(3).

ISKLJUČENJA: Lokomotiva 0 minuta, Podravka Vegeta 6 minuta (Gaće, V. Milanović Litre, Horvat)

IGRAČICA UTAKMICE:Maja Kožnjak (Podravka Vegeta).