Igralo se živahno i oštro // Foto Ivo Čičin-MašanskerPodravka Vegeta u prijateljskom ogledu u četvrtak navečer pobijedila je u Beču domaći Hypo 39:40 (20:22). Žustra utakmica, jakog tempa, s odličnim početkom i padom intenziteta u drugom dijelu. Zadnje ovogodišnja pobjeda Podravke Vegete je zaslužena.

U prvom poluvremenu igra je bila izjednačena, ali vrlo dinamična, s puno golova. Osim u početku, vodstvo od jedan razlike bio je na strani domaćina, a Podravka Vegeta je poravnavala rezultat, sve do 10:10, kada je Hypo u 15. minuti poveo s 12:10. Međutim, borbene Koprviničanke opet su izjednačile i u 24. minuti povele 16:17 nakon prekrasne akcije do krila za Gaće. U 26. minuti bilo jhe 17:19, a minutu prije kraja poluvremena i 19:21 za Podravku Vegetu, da bi poluvrijeme završilo 20:22. Odlične igra Gaće, Damnjanović, Pušić… Dobra Jelčić na golu.

Hypo - PodravkaÜ 34. minuti Damnjanović i Gaće postavile su već 4 razlike 21.25, a s igračicom manje Pušić-Koroljević na 21:26. u 35. minuti. Onda Gaće povisuje na 21:27. Onda je počela igra oscilacija u kojoj je Podravka Vegeta, usprkos greškama, očito imala više volje i želje. Igralo se i oštro, Hypo je došao i na 34:35 u 53. minuti, ali je uvijek koprivnički stroj dao gol više, što je bilo i na kraju: 39:40. Sjajan učinak Gaće i Damnjanović s po 10 golova, Tatari 7. Kod domaćina ubojite su bile Do Nascimento i Rodrigues sa po 8 golova, Piedade i Pinhero po 6. Hrvatska kombinacija, pojačana s Damnjanović bila je bolja od austrijsko-brazilske. Lijepi rezultat za kraj godine.

Utakmica je imala pravi međunarodni štih, osim u gledalištu, jedva stotinjak ljudi, jer za nju su znali samo prijatelji Hypa i Podravke (ima Podravka Vegeta i u Beču navijača). Tom štihu pridonio je i mađarski sudački par Andorka-Hucker, isto oni suci, koji su u Norveškoj sudili Ligu prvakinja Larvik – Podravka Vegeta. Pred kraj su malo razočarači, ali: tko pita kad se pobjeđuje, makar i prijateljski.

PRIJATELJSKA UTAKMICA

HYPO NŐ – PODRAVKA VEGETA 39:40 (20:22)

MARIA ERZENDORF – Dvorana Südstadt. Gledatelja: 100. Suci: Miklos Andorka i Robert Hucker (oba Mađarska).

HYPO NÖ: Arenhard (3+-), Blažek (4+-); Do Nascimento 8(2), Carraro 2, Rodrigues 8, Piedade 6, Temes 1, Soos 4, Rocha 2, Silva 2, Goričanec, N. Stummvoll, Kaiser, S. Stummvoll, Pinhero 6, Maurer. TRENER: András Németh.

PODRAVKA VEGETA: Žderić (4+-), Jelčić (5+-), Kapitanović (-); Čović, Kožnjak, Pongrac, Petković 2, Gaće 10, Damnjanović 10, Milanović Litre 3, Dragišić, Havić, Tatari 7, Horvat 4, Pušić-Koroljević 4. TRENER: Neven Hrupec.

SEDMERCI: Hypo Nö 2(2), Podravka Vegeta 0.

ISKLJUČENJA: Hypo Nö 2 minute (Rodrigues), Podravka Vegeta 6 minuta (Kožnjak, Damnjanović, Milanović Litre po 2).

IGRAČICA UTAKMICE: Anita Gaće (Podravka Vegeta).