Skok Čović u 1. poluvremenu // Foto Ivo Čičin-Mašansker, www.rk-podravka.hrPodravka Vegeta i Orijent Presoflex odigrali su podnevnu predstavu u 24. kolu 1. HRL pred pedesetak gledatelja. Pobijedila je Podravka Vegeta 38:17:18:9). Kao da je naglo ljeto i sredina dana malo zbunila rukometašice, pa smo gledali nižerazrednu rukometnu izvedbu.

Trener domaćih Neven Hrupec oslobodio je Sanju Damnjanović i Martu Žderić (iz privatnih razloga) odmah nakon utakmice u Crnoj Gori u četvrtak, Horvat nije ulazila u igru, a malu monutažu dobile su igračice koje su iznijele najveći teret na trening utakmici s Budućnosti: Gaće, Milanović Litre, Tatari i Pušić-Koroljević. Golmanice Jelčić i Kapitanović podijelile su po poluvrijeme. Puno su obranile, a najupečatljivija igračica na utakmici bila je Ivana Kapitanović.

Prodor Mirande Tatari // Foto Ivo Čičin-Mašansker, www.rk-podravka.hrLjutnja trenmera u poluvremenu u svlačionici bila je opravdana, jer ostatak ekipe nije iskoristio prigodu koja je igračicama data. Naime, igralo se neodgovorno i bez razmišljanja, s lošim dodavanjima i promašivanjem ”zicera”. To kod mlađih, kod starijih pričuva primjedba je na nonšalantnu igru, napucavanje i zapucavanje i, zapravo, bilo je to ”fjakasto” igranje. Tako se ne bori za dres prve ekipe, pa i kada je prvenstvo pri kraju.

Pred većinom igračica, a tu ubrajamo i mlade, teško je i prenatrpano ljeto (kvalifikacije za EP, SP juniorki, kvalifikacije za Olimpijadu, možda i Olimpijada, jedini turnir bit će Bepov, a onda pripreme za kvalifikacije za Ligu prvakinja), i spremnost se iskazuje u pristupu svakoj igri, svakoj ekipi, pa i nejakom Orijent Presoflexu, koji je iskoristio što mu je ponuđeno, pa će Ena Konta pamtiti da je zabila 10 golova Podravki Vegeti, a da su golmanice obranile četiri sedmerca i još 12 udaraca. Najefikasnija kod domaćih bila je Iva Pongrac s 9(1), zatim Kožnjak 7, Dragišić 6(1) i Čović 5, no golovi ne poništavaju iskazane greške.

UTAKMICA 24. KOLA 1. HRL ZA ŽENE

PODRAVKA VEGETA – ORIJENT PRESOFLEX 38:17 (18:9)

Skok Anite Gaće // Foto Ivo Čičin-Mašansker, www.rk-podravka.hrKOPRIVNICA – Sportska dvorana Gimnazije Frana Galovića. Gledatelja 50. Suci: Tomislav Baić i Mladen Šulekić (Novska). Nadzornik: Zdravko Golub (Čakovec).

PODRAVKA VEGETA: Jelčić (8+1), Kapitanović (15+0); Čović 5, Kožnjak 7, Pongrac 9(1), Petković 2, Božić, Gaće 1, Milanović Litre, Dragišić 6(1), Havić 3, Tatari 4, Horvat, Pušić-Koroljević 1. TRENER: Neven Hrupec.

ORIJENT PRESOFLEX: Spahić (10+2), Gršković (2+1); Dramac, Juričić, Marjanović, Konta 10(6), Salopek, Hodžić, Jerčinović 1, Zugan 2, Debelić 2, Milosavljević 2. TRENERICA: Ines Salopek.

SEDMERCI: Podravka Vegeta 6(2), Orijent Presoflex 7(6).

ISKLJUČENJA: Podravka Vegeta 12 minuta (Kožnjak 2+2, Dragišić, Petković, Čović, Božić po 2), Orijent Presoflex 8 minuta (Milosavljević 2+2, Jerčinović, Hodžić).

IGRAČICA UTAKMICE: Ivana Kapitanović (Podravka Vegeta).