Djevojčice Podravke 4 (rođene 2006. i mlađe) su ovog vikenda u sportskoj dvorani Gimnazije Fran Galović u Koprivnici odigrale i posljednji 5. krug HRLD za djevojčice ”A” 2006. godište i mlađe s ekipama ŽRK Koka iz Varaždina i ŽRK Zrinski iz Čakovca. Djevojčice Podravke 4 ostvarile su pobjede u obje utakmice. Ostvarenim pobjedama djevojčice Podravke osvojile su prvo mjestu u HRLD – regije Sjever i bolju startnu poziciju na završnici prvenstva Hrvatske, koja se održava od 24. do 27. travnja 2019. u Umagu. 

Prvu utakmicu odigrale su s ŽRK Kokom iz Varaždina. Osim početnog vodstva ŽRK Koke 1 : 0 i 2 : 1, Podravkine djevojčice čvrstom i pokretljivom obranom nisu dozvolile gošćama iz Varaždina ozbiljniju prijetnju svome golu. Podravka je tijekom utakmice održavala rezultatsku prednost, koja se u prvom poluvremenu popela na 8 : 3, da bi na odmor otišle s prednošću od četiri gola 10 : 6. U drugom poluvremenu obrana je također čvrsta, a napad pokretljiv i raznovrstan te su Podravkašice u dvadeset i šestoj minuti povećale svoju prednost na nedostižnih 16 : 7. Do kraja utakmice gošće uspijevaju smanjiti prednost Koprivničanki na 17 : 12, ali Podravkašice odlično odgovaraju na pokušaj iznenađenja Kokinih djevojčica te prednost povećavaju na 20 : 13 i zaključuju utakmicu s lijepom pobjedom 21 : 15 – izvijestio je trener Nenad Smiljanec.

Roditelji, braća i sestre bodrili su mlade rukometašice

Svoju drugu utakmicu Podravkine djevojčice odlično otvaraju koristeći umor djevojčica Zrinskog, koje su igrale dvije utakmice u nizu te u devetoj minuti imaju visokih 6 : 0. Čvrsta igra u obrani omogućila je Podravkinim djevojčicama postizanje lakih zgoditaka iz polukontre i kontre. Također, u napadu igraju smireno i grade napade do situacije za gol. Takvom igrom odlaze na poluvrijeme rezultatom 13 : 5.  Drugo poluvrijeme se nastavlja u istom ritmu do konačnih 28 : 14.

Osim odličnog plasmana i bolje startne pozicije na završnici koju su osigurale trener Nenad Smiljanec zadovoljan je i igrom koju već u ovom trenutku pružaju njegove igračice:

Oduševljava spoznaja da su djevojčice nastavile niz lijepih igara u kojima prednjači čvrsta i agresivna obrana te organizirani napad. Djevojčice su u obrani odigrale s puno više odgovornosti izvršavanja taktičkih zadataka, dok napad dobiva smisao, tj. ne srlja se samo jedan na jedan i zabija u obrambene igračice već je lopta puno brža, što ih dovodi do sigurne pozicije za šut – zaključio je trener.

Rezultati utakmica:

ŽRK Koka  – Podravka   15 : 21 (6 : 10)

Podravka – ŽRK Zrinski  28 : 14 (13 : 5)

Foto: Silvija Đelekovčan

Tekst: Nenad Smiljanec