Lino-web-2015-2016 copyTRENERI SURADNICI // Piše Snježana Petika

Iza nas je vrlo uspješan vikend u kojem smo u subotu na gostovanju u Dardi odigrali utakmicu 2. kola 2. HRL sjever i slavili rezultatom 18:34, poluvrijeme 7:18, a u nedjelju je u Varaždinu odigran 1. krug 1. HKRL u sklopu kojega smo odigrali dvije utakmice, prvu sa Zrinskim iz Čakovca uz pobjedu od 28:23 i drugu uz pobjedu protiv domaće ekipe Koke 15:30.

UTAKMICA 2. KOLA 2. HRL ZA ŽENE SJEVER

DARDA – PODRAVKA LINO 18:34 (7:18)

DARDA – Sportska dvorana. Gledatelja: 50. Suci: Katja Pleše (Osijek) i Mario Ružić (Virovitica). Nadzornik HRS-a: Bruno Ambroš (Osijek).

DARDA: Vrbanić, Pavlak; Ravlić 1, Vukas, Popadić, Tisai, Peter, Kosanović, Pavlinić, Janković, Nađ 2, Kiš, Kečkeš, Pope 3, Pein, Matota 12(2). TRENER: Dragutin Hojsak.

PODRAVKA LINO: Šafar, Vrabec, Borac; Popović 1, Franjkić 3, L. Brkić, L. Šenvald 1, Petričević, Franušić 9, Hmelina 2(1), Horvat 4, T. Petika 12(1), Alvir 2, Šestak, Mikulčić, Sikavica. TRENERICA: Snježana Petika.

SEDMERCI: Darda 6(3), Podravka Lino 4(2).

ISKLJUČENJA: Darda 6 minuta (Matota 2×2, Kečkeš 2), Podravka Lino 6 minuta (Šenvald, Petričević, Alvir).

Iako je to bila utakmica dvije trenutno neravnopravne ekipe, s jedne strane iskusna ekipa Darde sastavljena od igračica kod kojih je evidentno rukometno znanje,ali i veliki nedostatak treninga, i ekipe Podravke Lino sastavljene od vrlo mladih igračica punih poleta, pa je tako naša igra imala glavu i rep, obilovala je lijepim golovima, kontrama, maštovitim asistencijama i akcijama i još ljepšim golmanskim obranama. Na golu ponovno maestralna Iva Šafar, u terenu vrlo učinkovite golovima i asistencijama T. Petika i Franušić, uz vrlo dobru pratnju Horvat i Franjkić, a vrlo ugodno iznenadila je Tea Hmelina dirigiranjem napada i s nekoliko lijepih asistencija. Velika rezultatska razlika pružila je priliku da rotiramo skoro sve igračice, pa su tako svoje prve minute u 2. ligi odigrale Brkić i Petričević, a malo manje straha prilikom realizacije donijelo bi i njima prve postignute golove upisane iza svoga imena.

ČEKALO SE MALO DULJE DO ”RADNE TEMPERATURE”

UTAKMICA 1. KRUGA 1. HKRL

PODRAVKA – ZRINSKI 28:23 (12:9)

VARAŽDIN – ŠSD Graberije. Gledatelja: 50. Suci: Goran Šimunčić i Luka Šipuš (oba Varaždin). Nadzornik HRS-a: Vladimir Peković (Varaždin).

PODRAVKA: Borac, Vrabec; Karlovčan 6, Popović, Franjkić 1, Šenvald 2, Franušić, Hmelina 2, Horvat 3, Petika 9 (3), Alvir 2, Papac, Pavlović 1, Šestak, Mikulčić 1, Mrđen 1. TRENERICA: Snježana Petika.

ZRINSKI: Kozjak, Vuić; Polak, Androić 5, Šarić 3(2), Benčik 1, Sinanović, Glad 4, Car 8(1), Bogdan, Ladić 2, Blagus, Pajić, Senčar. TRENERICA: Darinka Pavleković.

SEDMERCI: Podravka 4(3), Zrinski 5(3).

ISKLJUČENJA: Podravka 6 minuta (Šenvald, T. Petika, Alvir), Zrinski 6 minuta (Androić, Šarić, Benčik).

Utakmicu sa Zrinskim nismo odigrali prema dogovoru. Bilo je previše grešaka, od igračica u polju, pa do vratarke na golu. Ivu Šafar sam odlučila ostaviti u Koprivnici u želji da pružim priliku drugim dvjema vratarkama. Nažalost, dogovor iz svlačionice o dvije ekipe koje će odigrati svaka jedno poluvrijeme, u desetoj minuti drugog poluvremena pao je u vodu. Nakon što smo prokockali zalihu od tri gola iz poluvremena, bila sam prisiljena vratiti početnu postavu kako ne bi dovela pobjedu u pitanje. Nakon što su se vraćene igračice zagrijale i dobile radnu temperaturu rezultata je doveden u normalu i pobjeda je osigurana. Previše primljenih golova sa desnog krila i lijeve vanjske stvaralo nam je probleme koji to nisu trebali biti, posebno što se tiče igre lijeve vanjske. Do pobjede su predvodile T. Petika, Karlovčan i Horvat, Nina Alvir je zabila kada je trebalo, a napadom je sigurnom palicom dirigirala Ivona Mrđen.

OPETOVANO PREVLADALE NISKE STRASTI U VARAŽDINU

UTAKMICA 1. KRIUGA 1. HKRL

KOKA – PODRAVKA 15:30 (7:14)

VARAŽDIN – ŠSD Graberije. Gledatelja: 50. Suci: Goran Šimunčić i Luka Šipuš (oba Varaždin). Nadzornik HRS-a: Vladimir Peković (Varaždin).

KOKA: Šopar, Antolović; Kliček, Oreški, Papec, Bartolić 6(4), Gavranović, Kontrec, Lončar 3, Davidović 2, Lekaj 1, Pofuk, Antolović, Kišur 3, Đaković, Pavić, Miholić. TRENERICA: Snježana Horvat.

PODRAVKA: Borac, Vrabec; Karlovčan 4, Popović 1, Franjkić 2, Šenvald, Franušić 2, Hmelina 6(1), Horvat 3, Petika 6 (3), Alvir 2, Papac, Pavlović 1, Šestak, Mikulčić , Mrđen 3. TRENERICA: Snježana Petika.

SEDMERCI: Koka 4(4), Podravka 4(4).

ISKLJUČENJA: Koka 8 minuta (Kontrec 3×2, diskvalifikacija, Bartolić 2), Podravka 14 minuta (Franušić 3×2 diskvalifikacija, Pavlović 2×2,Franjkić, Šenvald)

Pitanje pobjednika niti jednog trenutka nije bilo upitno, tim više je bila nerazumljiva vrlo opasna igra domaćih igračica u obrani, koje nisu prezale od povlačenja s leđa, opasnog guranja rukama igrača u skoku bilo to s krila ili vanjske pozicije. Vrlo često to je od sudačkog para bilo nesankcionirano, pa je čak bilo i griženja za ruku Nine Alvir, da bi takva igra u drugom poluvremenu izazvala našu reakciju koja je bila naravno sankcionirana (opravdano),onako kako nije bila protivnička, pa se cijela utakmica na kraju pretvorila u jedan ružni cirkus, a sve to nepotrebno.

Neki očito ne razlikuju čvrstu igru od opasne. Publika, mahom sastavljena od roditelja igračica, bili su vrlo revoltirani našom igrom u obrani u drugom poluvremenu, pa su vrlo jezgrovitim rječnikom to popratili ali im nije smetala ista takva igra u prvom poluvremenu, jer zaboravljaju da su i te protivničke igračice nečija djeca i da njih istom jačinom boli kao i njihovu djecu bez obzira koliko godina imale.

Kulminacija cjelokupnog cirkusa bila su verbalna razračunavanja odraslih osoba s petnaestogodišnjim djevojčicama nakon utakmice, uz obilje prijetnji ponekim igračicama da će zapamtiti sljedeći puta, do raznih poruka i komentara upućenih meni, ali naravno ne meni osobno već opet upućene preko cura. Prošle je godine na ”tapeti” bila kolegica Zečević, ove godine sam to ja. Razumljiva mi je želja za pobjedom, ali – je li to mora ići do krajnjih granica?

Podravka bi svima trebala biti protivnik, ali je nerazumljivo zašto smo nekima i neprijatelji. Nažalost njihovo ponašanje nije niti novo niti nepoznato, osjetili su to i ekipe TVIN-a i mnoge druge koje su otišle iz Varaždina s gorkim okusom u ustima i izudaranim igračicama. Je li neka igračica mora biti polomljena kako bi nekome došlo do svijesti da to može biti i njihova igračica ili njihovo dijete, ili to nekima i nije bitno. Je li nekima pobjeda i zadovoljenje strasti opravdavanju za sve? To često ide toliko daleko dok ne naiđete na nekoga tko zna da sila poznaje samo silu, pa sve završi kao što je završilo u nedjelju.

Vjerujem da je svima poznata ona poslovica koje se često pokaže istinitom ”Tko se mača lača, od mača i pogiba”.

Čari rukometne igre u ovoj utakmici esu u drugi plan, prevladale su niske strasti.