Vikend ispred nas donosi nam utakmice 3.pretkola kvalifikacija za Europsku ligu. U ovoj sezoni Podravka Vegeta kao i u protekloj sezoni grupnu fazu natjecanja i dodatnih šest utakmica može izboriti kroz dvije kvalifikacijske utakmice. Ždrijeb je još u ljetnom razdoblju odredio da će se u tom kolu susresti s boljim iz drugog kvalifikacijskog pretkola u kojem je švicarska ekipa Spono Eagles bila bolja od ekipe Železničar iz Inđije, nakon dvije odigrane utakmice. Treće je kvalifikacijsko pretkolo otvoreno utakmicama proteklog vikenda, a podravkašice će obje utakmice, dogovorom klubova odigrati 18. i 19. studenog na domaćem terenu. Prva je na rasporedu u subotu 18. studenog u ŠSD Josip Samaržija Bepo s početkom u 17.00 sati, a druga u nedjelju 19. studenog s početkom u 12.00 sati.

Spono Eagles je švicarski ženski rukometni klub iz Nottwila osnovan 1971. godine. U švicarsku premijer ligu je ova ekipa ušla 1988. godine, a europsko su iskustvo krenuli graditi od 1990. godine. Osvojila je ova ekipa tri nacionalna prvenstva u razdoblju od 2000. i 2006. godine. Najbolji međunarodni rezultati ove ekipe je u tim vremenima bio plasman u osminu finala EHF kupa i Challenge Cupa. U svoja tri nastupa za plasman u Ligu prvakinja poraženi su u prvom kvalifikacijskom kolu. Od 2015. godine Spono Notwill je promijenio ime u Spono Eagles. Trenutno su drugoplasirana ekipa švicarske lige. 

Podravka Vegeta pak s druge strane ima svoju kvalitetu i od početka sezone redovito odrađuje svoje obaveze u prvenstvu. Vjerujemo da će ovo biti prilika da dvoranu ispunimo do posljednjeg mjesta i da s puno navijanja ispratimo našu ekipu u grupnu fazu Europske lige. Neće biti lako no optimizam je tu, a i dobri se rezultati nižu od početka sezone pa je fokus i koncentracija već u ovom trenutku na visokoj razini.

O planovima za razdoblje koje dolazi više je rekao trener Ivica Obrvan.

Mi idemo svojim ritmom no naglasak je da se u ovom tjednu intenzivnije s materijalima pripremamo za ono što nas čeka za vikend. Dobra je vijest da se obje utakmice sa Sponom igraju na domaćem terenu. Ono što nas ne smije zavarati je upravo ta činjenica i ne smije se misliti da će biti lako. Po nekim nastupima iz prošlih sezona nemamo to pravo reći protiv nikoga. Ta ekipa je u istom takvom režimu igrala i u Srbiji u drugom pretkolu pa su prošle – rekao je trener Obrvan. 

Fokus je na najboljoj mogućoj izvedbi, a želja je naravno osigurati proljeće u Europi.

Moramo biti maksimalno fokusirani na našu najbolju izvedbu, jako kvalitetnu pripremu, motivaciju jer ne smijemo zaboraviti da smo postavili dva cilja do nove godine. Jedan je da osiguramo vodeću ulogu u prvenstvu, u ovom trenutku pobjedom protiv Lokomotive na domaćem terenu to smo i uspjeli. Taj mini cilj smo ispunili, a drugi cilj je bio da se pobjedama protiv Spona ubacimo u Europsku ligu i da osiguramo europsku 2024. s minimalno šest utakmica te da damo svoj maksimum u toj ligi. Neće biti lako i pozivam na oprez, ne samo djevojke nego sve nas uz maksimalnu motivaciju i koncentraciju i vjerujem da ćemo se dobro pripremiti i ponuditi dvije dobre utakmice- dodao je trener Ivica Obrvan.

Pojasnio je trener i neke specifičnosti u igri ove ekipe.

Za one koje to zanima, radi se o brzoj ekipi koja igra brz i dinamičan rukomet. Od te smo ekipe, barem papirnato, bolja ekipa. Mislim i da smo lagani favoriti, prije svega jer igramo na domaćem terenu. Moramo biti u našem optimalnom izdanju, moramo se pripremiti na dosta trčanja, ishitrenih šuteva, dosta tranzicijskog dijela i prema naprijed i prema nazad što je nešto drugačije od onoga što se igra u našoj ligi. Očekujem da se pobliže upoznamo sa svim i najsitnijim detaljima. Imamo dovoljno materijala za pripremu, utakmica za gledanje i bit ćemo jako dobro informirani i pripremljeni što će nam sigurno pomoći u što kvalitetnijoj izvedbi na terenu – zaključio je trener Ivica Obrvan.

U četvrtak je na rasporedu i konferencija za medije na kojoj ćemo još detaljnije pričati o svemu što nas očekuje te vas o tome izvijestiti. Dotad vas želimo podsjetiti da je podjela ulaznica u tijeku u Hotelu Podravina i Pivnici Kraluš.