Podravka 3 // Foto Ivo Čičin-MašanskerTRENERI SURADNICI: Piše Đurđica Zečević

Jučer, u nedjelju, kao domaćini posljednjeg, 7. kruga 1. HMKRL sjever, odigrali smo (Podravka 3) dvije zadnje utakmice mlađekadetske lige s Kokom iz Varaždina i Zrinskim iz Čakovca. Točnije, preostala je još zaostala utakmica s Osijekom, koji nije došao u redovnom terminu.

O tome će odlučiti vodstvo natjecanja. Tablicu lige objaviti će voditeljica natjecanja tijekom ovog tjedna , no sigurno je da smo u svim dosada odigranim utakmicama izvojevali pobijede, a nadam se da ćemo neporaženi ostati i nakon eventualne utakmice s Osijekom.

Prvu utakmicu s Kokom dobili smo lakše od očekivanog s obzirom na to da je i Koka do sada bila neporažena ekipa. Pristup utakmici bio je upravo onakav kakav treba – poštujem protivnika, cijenim sebe. Od početka razigrane i rastrčane ostavile smo protivnika već u 10-oj minuti na 10:1 i u takvom smo ritmu odigrali gotovo cijelu utakmicu. Rezultat osmišljene kolektivne igre je i devet igračica upisanih u strijelce, već uobičajeno na čelu s Tenom Petikom (8) i Lucijom Jandrašić (5).

Drugu utakmicu protiv Zrinskog , iako smo i nju dobili s visokim rezultatom (23:9), najradije bih zaboravila , naročito prvo poluvrijeme. Sve suprotno od onoga u prvoj utakmici. Podcjenjivački i nezainteresiran pristup utakmici, natjecanje u soliranju, pucanje iz neorganiziranih napada, nepreciznost, u obrani ”lako ćemo”, doveo nas je do odlaska na odmor od samo četiri gola prednosti (10:6).
Nakon ozbiljnog razgovora tijekom odmora i nekih korekcija u sastavu drugo poluvrijeme je ipak izgledalo bolje, o čemu govori i krajnji rezultat utakmice (23:9). Uz gotovo nezaustavljivu Tenu (8) ,vrlo dobro je odigrala Lana Brkić (jednako dobra i u prvoj utakmici) a i sve ostale igračice za drugo poluvrijeme zaslužuju riječi hvale (Popović, Sikavica), a svakako treba istaknuti dobre obrane vratarki u obje utakmice.

U prvoj utakmici ozlijeđenu Viktoriju Šestak dobro je na pivotu zamjenila Elena Popović. Po prvim snimkama iz bolnice, ozljeda skočnog zgloba, na sreću, nije ozbiljnije prirode i imat će samo tjedan dana pauze.

Ekipa je nastupila u sastavu (golovi zbrojeni): Krstanović, Kokša 4, Sikavica 6, Galinec 2, Popović 7, Jandrašić 7, Brkić 6, Vrabec, Presek 2, Petika 16, Šestak 2, Borac, Kolar, Bogdan.