U nedjelju, 21. veljače 2021., igračice Podravke 3 (godište 2006. i mlađe) su u SD ”Gimnazije Fran Galović” u Koprivnici, odigrale utakmicu 4. kola HRL U – 16 za djevojke 2004. / 2005. godišta protiv ekipe RK ”Zrinski” iz Čakovca i RK ”1234 Virovitica” iz istoimenog grada.

U prvoj utakmici protiv ekipe Zrinskog iz Čakovca, unatoč starijim i iskusnijim protivnicama, Podravkašice se nisu predavale te su cijelo prvo poluvrijeme održavale zaostatak od dva do tri pogotka. Prvih pet minuta drugog poluvremena, do rezultata 17 : 15 za Zrinski, nastavljaju u istom ritmu, kada uz par nesmotrenih grešaka dozvoljavaju Čakovčankama prednost od šest golova (21 : 15). Do kraja utakmice igračice Zrinskog koriste svoje iskustvo, drže prednost od šest golova te pobjeđuju 29 : 23.

Svoju drugu utakmicu toga dana, protiv RK 1234 Virovitice, domaće djevojčice igraju odmah iza utakmice sa Zrinskim, što će se na kraju pokazati presudnim za krajnji rezultat. Utakmicu otvaraju odlično te u šestoj minuti vode 5 : 1, da bi u 14. minuti vodile visokih 8 : 3. Do kraja poluvremena osjetio se umor igranja dviju utakmica zaredom i trošenja u duelima s fizički jačim i starijim igračicama te na poluvrijeme odlaze s prednošću od dva gola 9 : 7. U prve četiri minute drugog poluvremena gošće iz Virovitice izjednačavaju na 11 : 11 i od tada se igra gol za gol sa stalnim vodstvom gošći iz Virovitice. Pet minuta prije kraja gošće vode minimalnom prednošću 16 : 15 te u zadnjoj minuti, nakon što se pet minuta igralo bez postignutog pogotka, postižu gol za vodstvo 17 : 15. Istekom vremena Podravka 3 golom sa 7 metara, zaključuje utakmicu rezultatom 17 : 16 za Virovitičanke.

Bez obzira što u ove dvije utakmice nisu ostvarene pobjede, djevojčice Podravke 3 su i ovaj put pokazale da se igrački mogu nositi s ekipama u starijem uzrastu.

Izvještaj: Nenad Smiljanec