Podravka 3 // Foto Ivo Čičin-MašanskerTRENERI SURADNICI // Piše trenerica Đurđica Zečević

Za skorašnje blagdane, kojima ujedno završavamo ovogodišnje sportske aktivnosti, na Božićnom turniru u Sesvetama moje djevojke same su sebi i meni darovale najljepši dar – osvojile su 1. mjesto kao i prošle godine.

Na turniru u našoj konkurenciji (godište 2000/01.) sudjelovalo je šest ekipa podijeljenih u dvije grupe:

Grupa A: Podravka, Grude (BiH), Karlovac
Grupa B: Lokomotiva, Cerna, Sesvete

U subotu, kada se razigravalo po grupama, pobijedili smo u obje utakmice s prilično velikom gol razlikom: Podravka – Grude 16:5 i Podravka – Karlovac 31:8. U pobjedama su udio dale sve igračice, a mislim da je prikazana dopadljivu igru s dobrom obranom i efikasnim napadom.

U nedjelju,već u 7 sati ujutro, krenuli smo natrag u Sesvete na nastavak turnira. Za protivnika u polufinalu dopala nas je zagrebačka Lokomotiva, kao drugo plasirana ekipa grupe B. Ozbiljan pristup ozbiljnom protivniku i pobjeda rezultatom 19:10. Izrazito efikasna bila je Tena Petika uz dobru igru i pomoć ostalih igračica.

U drugom polufinalu Sesvete su pobijedile Karlovac s visokih 20:5.

Slijedilo je finale sa Sesvetama. Nije počelo dobro. Vrlo motivirana domaća ekipa, željna Podravkinog ”skalpa”, postavila se jako čvrsto i agresivno, što ju je dovelo u vodstvo tijekom cijelog prvog poluvremena . U kratkom odmoru upozorene su na potrebu čvršće i kompaktne igre u obrani i bržeg protoka lopte u napadu, bez nepotrebnog zadržavanja. Kako se na Teni primijetio umor iz predhodne utakmice i gotovo dva tjedna netreniranja zbog ozljede, red je bio na ostalima da preuzmu odgovornost. To je vrlo uspješno učinila Lucija Jandrašić, koja je svojim solo prolazima na crtu, uz pomoć ostalih pridonijela najprije izjednačenju rezultata, a potom i vodstvu, zadržanom do kraja utakmice. Pobjeda od 12:9, pehar je naš, veselje i ples na centru igrališta.

Hvala roditeljima obje naše ekipe na podršci s tribina tijekom utakmice.
Od pojedinačnih nagrada pehar za najboljeg strijelca dobila je Tena Petika.
Već imenom spomenutim igračicama moram dodati i Gabrijelu Vrabec, koja je cijeli turnir branila konstantno dobro, ali jednako tako želim naglasiti da sam zadovoljna igrom svih u ekipi te im se želim zahvaliti i čestitati na svemu što su u ovoj godini postigle. To su igračice:

Krstanović, Borac, Vrabec, Šestak, Popović, Kolar, Presek, Bogdan, Kokša, Petričević, Sikavica, Petika, Jandrašić, Galinec, Dombaj, Brkić (ekipa s turnira), Hudoletnjak, Kreš, Geci, Firšt.

Sada nas čeka odmor do 7. siječnja, a onda nastavak s treninzima i natjecanjem sve do Završnice prvenstva Hrvatske.

Iskoristila bih prostor da osobno svim svojim djevojkama, njihovim roditeljima, svim ostalim igračicama u klubu, kolegama trenerima , rukovodstvu kluba i novinarima zaželim lijepe Božićne blagdane te sretnu i zdravu 2015. godinu.