Podravka 4 // Foto Mirko Lukavski, Glas PodravineTRENERI SURADNICI: Piše Đurđica Zečević

U subotu je Podravka 4 u Varaždinu odigrala dvije utakmice 8. kruga 1. HRLD  u kojima se susrela s domaćinom ŽRK Koka i ŽRK Zrinski iz Čakovca. Postignut je polovičan uspjeh, jer smo ekipu Zrinskog pobijedili sa 23:11 (15:4), ali, na našu žalost, ekipi Koke nismo se uspjeli revanširati za neriješen rezultat u Koprivnici, već smo izgubili s rezultatom 16:12 (9:7).

U prvoj utakmici sa Zrinskim, bez obzira na slabijeg protivnika, igrali smo dobro, organizirano i samopouzdano i bili cijelo vrijeme u vodstvu s velikom razlikom, iako su priliku za igru dobile sve igračice.
U drugoj utakmici s mnogo boljim suparnikom, potpomognutog bučnim roditeljskim navijanjem, opet su se u naše djevojke uvukli strah i nesigurnost već od samog početka utakmice, a toga ih nisam uspjela riješiti do samog kraja.  Moramo o tome ozbiljno porazgovarati na treninzima, jer strah i gubitak samopouzdanja je zlo, kako u svakodnevnom životu tako i u sportu. Uz dužno poštovanje prema suparniku, kvalitetom nismo ništa slabiji od njega, ali upravo strašljivi pristup igri doveo nas je do poraza.
Liga je ovim krugom završila i predstoji nam nastavak treniranja, učenja i otklanjanja grešaka u pristupu igri, jer na završnici državnog prvenstava (Makarska, 23-26. svibnja) neće biti slabog suparnika.
U Varaždinu su nastupile: Bačić, Petika 6, Galinec 1, Popović 1, Sikavica 3, Dombaj 1, Kodrić 6, Brkić 2, Benić 3, Jandrašić 11, Vrabec, Jurić, Petričević 1, Šestak, Borac.
Za obje utakmice pohvale ovoga puta zalužuje Lucija Jandrašić.
Kompletirana tablica 1. HRLD bit će objavljena u Glasniku HRS-a na www.hrs.hr