Presica 21. 10. 2014. Palčić, Lakuš, Elez, Mrđen // Foto Ivo Čičin-MašanskerPodravka Vegeta u subotu u 18 sati u koprivničkoj gimnazijskoj dvorani dočekuje crnogorsku Budućnost u 2. kolu B grupe Lige prvakinja. Na utakmici će se prikupljati prilozi za pomoć 11-godišnjoj Koprivničanki Marijeti Bugarin, koja jedina u Hrvatskoj boluje od Parry-Romberg sindroma i hitno joj je potrebno liječenje u SAD-u.

O tome su novinari saznali na konferenciji za novinstvo održanoj u klupskim prostorijama u utorak. Kako je obavijestila Jadranka Lakuš iz Podravke, na ulazima u dvoranu prikupljat će se dobrovoljni prilozi (minimalno 10 kuna), a zauzvrat će se dobiti ulaznica za utakmicu.

Dakle, neće biti ranije podjele ulaznica kako je to bio običaj prošlih sezona, pa iz kluba pozivaju gledatelje da u dvoranu dođu što prije kako bi na vrijeme zauzeli svoje mjesto i da u skladu sa svojim mogućnostima pomognu Marijeti, koja je željela trenirati rukomet, ali ju je opasna bolest u tome spriječila.

Ukoliko dvorana bude puna, moglo bi se za Marijetu skupiti i više od 20.000 kuna, što bi bio doista velik doprinos. Vjerujemo da će Koprivničanci prepoznati trenutak, doći na utakmicu u velikom broju i pomoći Marijeti, ali i podravkašicama u borbi za važne europske bodove.

A prije Budućnosti Podravka Vegeta će sutra odigrati prvenstveni derbi s Lokomotivom u Zagrebu. Igra se u Kutiji šibica s početkom u 19.30 sati.

www.koprivnica.net