Pobjednice županijskog kupa, Podravka Lino // Foto Goran Rihtarić, www.rk-podravka.hr

U prijateljskom ozračju, odigrano je rukometno finale Kupa županije za žene, a susrele su se ekipe Đurđevac Lasersberger i Podravka Lino. Obje ekipe nastupile su nekompletne, ali se izostanak kod Linica, zbog kvalitete i širine klupe, nije osjetio kao kod ekipe Đurđevca. Od samog početka utakmice, Linice preuzimaju inicijativu i ubrzo rade razliku koja već na poluvremenu iznosi +11 (23:12).

Zajednička slika // Foto: Goran Rihtarić, www.rk-podravka.hrU nastavku, opuštenost i dosta izmjena u sastavima uz previše grešaka s obje strane a koje nisu značajnije utjecale na rezultat. Na kraju visoka i zaslužena pobjeda Podravke Lino koja je ovom pobjedom ostala u natjecanju i čeka pobjednika kupa Virovitičko-podravske županije, s kojim će odigrati utakmicu tijekom siječnja 2012.godine.

Podjela priznanja // Foto: Goran Rihtarić, www.rk-podravka.hrFinalna utakmica županijskog kupa odigrana je u Goli. Gola nije slučajno odabrana jer se radi o malom preko dravskom mjestu, u kojem je u nekim prijašnjim vremenima, rukomet bio dio svakodnevnice. Tu je nedjelja bila rezervirana za odlazak na misu a iza mise, svi iz crkve sele se na rukometno igralište da bi se bodrilo rukometaše Poljocentra. Nažalost, tijekom rata klub se ugasio i tek prošle godine ponovno počinje rukometna aktivnost i osnovan je klub pod nazivom Gola, a natječe se MŽRL Varaždin. 

Branko Krajačić

Kup je naš // Foto: Goran Rihtarić, www.rk-podravka.hr

 

FINALE ŽUPANIJSKOG KUPA RUKOMETAŠICA

ĐURĐEVAC – PODRAVKA LINO 25:39 (12:23)

GOLA – Školska sportska dvorana. Gledatelja 100. Sutkinje: Lorena Jurenec i Maja Vajdić (Koprivnica). Nadzornik: Vladimir Jurenec (Koprivnica).

Medalje za Đurđevac // Foto: Goran Rihtarić, www.rk-podravka,hrĐURĐEVAC: Bartolić, Balažinec 2, Šanteković 7, Marušić 2, Markač 8, Sabolić 4, Šehić, Vuk, Ferenčić, Cestar, Klasan 1, Čeljaj, Brček, Pačko, Kovač, Smesnik. TRENER: Dražen Milaković.

PODRAVKA LINO: Horvat, Tvorić 3, Slivar 8(2), Pejak 1(1), Bogdanović 4, Božić 1(1), Zagorščak, Krmpotić, L. Kalaus 6, D. Kalaus 4, Dušak 7(1), M. Oremović, Maljak 4, A. Oremović 1, Široki. TRENER: Branko Krajačić.

Finalistice Đurđevac // Foto: Goran Rihtarić, www.rk-podravka.hrSEDMERCI: Đurđevac -, Podravka Lino 7(5).

ISKLJUČENJA: Đurđevac 8 minuta (Markač 2+2, Ferenčić, Kovač po 2), Podravka Lino 6 minuta (L. Kalaus, D. Kalaus, Dušak po 2).