Litre na parketuU dramatičnoj utakmici ravnopravnih suparnika Podravka Vegeta je izgubila bod, jer je pred sam kraj imala idealnu priliku da osvoji oba boda: 25 sekundi prije kraja Horvat je zabila svoj treći gol, Podravka Vegeta povela je s 21:22. A onda je izjednačila Bille Hansen s desnog krila u zadnjoj sekundi utakmice. Zato je igračica utakmice: vratila je Krim iz ponora. To je značilo da Podravka Vegeta ispada iz Europe, a Krim će tek u zadnjem kolu znati kamo će: u daljnje natjecanje ili u Kup kupova.

Prije utakmice stigla je vijest da je Viborg pobijedio Larvika 20:19 i tako i Larvik i Viborg imaju po 6 bodova. Plasmani svih ekipa u B grupi Lige prvakinja ovisili su od rezultata utakmice Krim Mercator – Podravka. Računica je bila jasna: pobjeda Krim ostavlja u igri za četvrtfinale, a Podravku Vegetu izbacuje iz europskih natjecanja. Sada, nakon utakmice, situacija je takva da se Krim sa 6 bodova priključio vrhu, a Podravka Vegeta s dva osvojena boda (oba na gostovanju) ne može učiniti ništa više, osim u susretu s Viborgom u nedjelju pobijediti i skrojiti tablicu.

Prvi gol HorvatPodravka Vegeta igrala je požrtvovno, junački, mogla je s Krimom, jer je vodila do 22. minuti 1. poluvremena, ali uvijek s jedan razlike. Krim se krajem poluvremena odvojio na dva, ali uz debelu pomoć poljskih sutkinja. Nisu dosudila očiti sedmerac nad Tatari, a u kontri je dosuđen sedmerac i postignut gol za Krim. Bilo je još nekih sintica, koje su i utjecale na rezultat i nervirale trenere i klupe. EHF je podcijenio značaj utakmica i delegira sutkinje bez iskustva u utakmicu u kojoj se znalo da će frcati iskre, da će biti borba ”na noževe”.

Krim- Podravka 1. poluvrijemeJelena Grubišić obranila je svoj dio, 13 lopti, ali Jelčić je dobro izgledala na golu, obranila je od 22. minute 9 lopti, prije toga Žderić 3. Kristina Franić i Gorica Aćimović, uz dodatak Penezić bile su one koje su zabijale golove, ne tako lagano kao što se moglo pomisliti s obzriom na jačinu i rejting klubova. Kod Podravke Vegete sjajna je bila Nikica Pušić-Koroljević na krilu, z6 golova puno je, proradila je Horvat, dala je tri gola, Tatari četiri, a možda se očekivao koji gol više od Damnjanović. Uvijek se mlade iskažu, ovoga puta Pongrac s dva i Čović s jednim golom. To su u tom trentuku, pred kraj 2. poluvremena, bili izuzetno važni golovi: Čović u 48. minuti za 17:19, Pongrac za 18:20 u 50. minuti. I gaće je svoj jedini gol dala za vodstvo 20:21 u 59. minuti. Samo malo više koncentracije, malo manje izgubljenih ili pogrešno dodanih lopti moglo je promijeniti Podravkin svijet. Hrupec je inače igru započeo s Petković na desnom vanjskom, ali to nije bilo dobro. Puno želje, ali bez rezultata.

No, Podravka Vegeta je igrala u najjačoj skupini i pokazala je potencijal. Može se plakati, ali se ne može ništa promijeniti: ekipa nema dovoljno zamjena. Vjerovali ili ne u drugom poluvremenu nekoliko igračica samo je tražilo izmjene, Hrupec nije dao. Igralo se do zadnjeg atoma snage. To treba honorirati, ali greške otvoreno priznati, krenuti u formiranje ekipe za iduću sezonu, možda već i za iduću godinu.

Svaka čast koprivničkim navijačimaNa kraju: u dvorani je bio navijački pakao, a zdušnu potporu dali su i koprivnički organizirani navijači, plus oni drugi: 50-ak Koprivničanaca je pokazalo kako se voli sport i svoj klub. Čujemo da je i Slaven Belupo doživio da ga publika prihvaća. To je za Koprivnicu kvaliteta više.

Idemo dalje.

Oprostite na eventualni greškama u tekstu.

UTAKMICA 5. KOLA B GRUPE LIGE PRVAKINJA

KRIM MERCATOR – PODRAVKA VEGETA 22:22 (13:11)

LJUBLJANA – Centar Stožice. Gledatelja: 4000. Sutkinje: Joanna Brehmer i Agnieszka Skowronek (obje Poljska). Delegat EHF-a: Vlado Pendić (Srbija).

KRIM MERCATOR: Grubišić (13+0), Stefanišin (-); Guberinič, W. Mehlmann, Mavsar 1, Šon, Šerić, Bodnieva, Bille Hansen 3, Koren 2, Janković, Gregorc, Penezić 4, Franić 6(2), Šober, Aćimović 6(3). TRENER: Tone Tiselj.

PODRAVKA VEGETA: Žderić (3+0), Jelčić (8+1), Kapitanović (-); Čović 1, Kožnjak, Pongrac 2, Petković, Gaće 1, Damnjanović 3, Milanović Litre 2, Dragišić, Vidak, Havić, Tatari 4, Horvat 3, Pušić-Koroljević 6. TRENER: Neven Hrupec.

SEDMERCI: Krim Mercator 7(6), Podravka Vegeta 0.

ISKLJUČENJA: Krim Mercator 8 minuta (Šerić, Koren, Penezić, Aćimović po 2), Podravka Vegeta 8 minuta (Damnjanović 2+2, Milanović Litre, Havić po 2).

IGRAČICA UTAKMICE: Kristina Bille Hansen (Krim Mercator).